Je li Dalić odlukom u finalu otkrio potez za Euro koji nitko nije očekivao?

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

HRVATSKA reprezentacija je u Kairu s 4:2 pobijedila domaćina Egipat pred više od 90 tisuća gledatelja i osvojila je ACUD kup. Domaćini su poveli u šestoj minuti golom Ramija Rabije, a Hrvatska je izjednačila sjajnim golom Nikole Vlašića u 21. minuti. Hrvatska u vodstvo dolazi u 57. minuti preko Brune Petkovića, a za 3:1 u 77. minuti zabija Andrej Kramarić.

Konačnu potvrdu za pobjedu Hrvatske stavlja Lovro Majer u 86. minuti, a domaćini su ublažili poraz u sudačkoj nadoknadi kada je zabio Mohamed Abdelmonem. Bio je to predzadnji ispit Hrvatske uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj, a generalne probe imat će početkom lipnja kad će igrati protiv Makedonije i Portugala.

Velika većina putnika u Njemačku je poznata i tu ne bi trebalo biti iznenađenja, ali neke pozicije ili zamjene na istima su upitne. To se odnosi i na poziciju lijevog beka. Borna Sosa se u zadnjih nekoliko godina istaknuo kao neprikosnovena opcija na toj poziciji s koje je izgurao Bornu Barišića. Hoće li Dalić na Europskom prvenstvu ići s novim rješenjem?

Hoće li Dalić kopirati Guardiolu u pogledu Gvardiola?

Joško Gvardiol je ovog ljeta napravio jedan od najvrjednijih transfera u povijesti što se tiče obrambenih igrača, a u prvaku Europe Manchester Cityju igra gotovo isključivo na poziciji lijevog beka. Na njoj je igrao i u finalu turnira u Egiptu, kao i još nekoliko puta pod Dalićevim vodstvom, prije svega na Europskom prvenstvu prije tri godine.

Sosa nije odigrao uvjerljivo Svjetsko prvenstvo u Kataru. Prosjedio je neke od ključnih kvalifikacijskih utakmica, poput onih u Walesu i Latviji ili kod kuće protiv Turske. Barišić je ove sezone imao problema u Rangersima pa mu ni minutaža nije na razini onih iz prijašnjih sezona.

Grafika: SofaScore

Donekle je simptomatična i činjenica da je Dalić na završnici Lige nacija, u utakmicama protiv Nizozemske i Španjolske, na klupi držao i Sosu i Barišića. Na lijevom beku je igrao Ivan Perišić, dok je njegovu poziciju na krilu zauzeo Luka Ivanušec. Mi vas pitamo - tko bi za Hrvatsku bio najbolje rješenje na lijevom beku?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.