HAJDUK

Jakobušić: Otvorili smo razgovore da nam se, ako je moguće, vrati Stari plac

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

HAJDUK je u utorak bio domaćin sastanka na kojem su uz predstavnike kluba bili predstavnici Grada Splita i gradskih tvrtki i na kojem su predstavljeni kratkoročni i dugoročni planovi razvoja infrastrukture Poljuda, ali i vraćanja starog sjaja Starom placu.

Hajduk su predstavljali predsjednik Uprave Lukša Jakobušić te članovi Uprave Ivan Matan i Marinko Akrap, a na sastanku su bili još gradonačelnik Splita Ivica Puljak, njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić te direktori splitskih gradskih tvrtki.

Govorilo se o sanaciji krovišta na stadionu, gradnji još jednog dodatnog terena i prostora za Akademiju te obnovi i povratku Starog placa klubu. Za realizaciju planova koristila bi se sredstva iz EU fondova.

"Konstruktivan razgovor"

"Imali smo konstruktivan razgovor. Ono što nas najviše tišti je infrastruktura Poljuda. Bili smo vrlo konkretni, a govorili smo o kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim planovima", rekao je Jakobušić i nastavio objašnjavati:

"Ono što je kratkoročno najvažnije jest igralište Dalmatinca. Htjeli bismo umjetnu travu uz pomoć Grada, HNS-a i UEFA-e. Neka nam pomognu u realizaciji stadiona koji bi već na ljeto mogao dobiti pravi oblik. Ono što nam treba je dodatni sadržaj na Poljudu, na dijelu od Marjana do bazena, to je projekt koji ćemo pokrenuti u suradnji s Odjelom za urbanizam i Društvom arhitekata Split, da što prije završimo dokumentaciju kako bismo mogli imati dodatni teren, Akademiju i još neke sadržaje."

"Otvorili smo i razgovor oko Starog placa. Postoji inicijativa s naše strane, a naišla je i na plodno tlo Grada, da se napravi projektna dokumentacija. To je sljedeći korak vraćanju njegova starog sjaja, da Hajduk bude korisnik i ako je moguće, da nam se i vrati Stari plac. Već sljedeći tjedan ćemo se naći s gradonačelnikom i malo konkretnije pričati o svemu", zaključio je Jakobušić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.