Izbornik Njemačke zbog pritiska Srbije ipak zove Bayernovog talenta

Foto: EPA

ALEKSANDAR PAVLOVIĆ, mladi (19) defenzivni veznjak Bayerna, briljirao je u pobjedi nad Lazijom (3:0) kojom je u uzvratu osmine finala Lige prvaka nadoknađen poraz 1:0 iz prve utakmice. Pavlović je i inače sjajan ove sezone te u Bundesligi ima po dva gola i asistencije iako je samo osam puta bio starter. Sada je odigrao praktički perfektnu partiju u Ligi prvaka, i to u meču koji je Bayern morao uvjerljivo dobiti. Posebnu težinu Pavlovićevom sjajnom meču daje to što mu je ovo bio prvi put da je starter u najjačem natjecanju.

Za Pavlovića se bore Njemačka i Srbija, a obje strane imaju svoje adute. Mladić je rođen u Münchenu te je već upisao dva nastupa za U-20 reprezentaciju Njemačke, ali su mu roditelji Srbi. Delegacija Nogometnog saveza Srbije za vikend je u Münchenu posjetila igračeve roditelje te ih uvjeravala da njihov sin treba odabrati seniorsku reprezentaciju domovine majke i oca. Srpski mediji pisali su da će Pavlović nakon Eura odabrati za koju će seniorsku reprezentaciju igrati, ali da bi to trebala biti Srbija.

Poznati njemački novinar: Dobit će poziv za A vrstu Njemačke

S druge strane, poznati njemački novinar Florian Plettenberg prije tri dana je objavio da će Pavlović biti pozvan u U-21 reprezentaciju Njemačke. Ostali njemački mediji navodili su da će taj poziv prihvatiti te da se on nada i pozivu A vrste. Sada su se stvari još više ubrzale ponajviše zbog pritiska Nogometnog saveza Srbije, ali i njemačkih navijača koji su na društvenim mrežama u velikom broju zahtijevali da se mladića pozove u seniorsku reprezentaciju kako ga ne bi izgubili zauvijek.

Danas je Plettenberg objavio da izbornik Njemačke Julian Nagelsmann ozbiljno razmatra da uputi poziv Pavloviću za sljedeće okupljanje seniorske reprezentacije Njemačke ovog mjeseca te da će se to vjerojatno i dogoditi. Također navodi da bi Pavlović sigurno prihvatio poziv za U-21 reprezentaciju koji mu je već bio upućen te, iz kojeg god kuta gledali na ovu situaciju, čini se da će Srbija ovu bitku izgubiti, a da će mladi igrač Bayerna igrati za Njemačku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.