Ivica Kostelić: Snježnom kraljicom htjeli smo pokazati da nismo "balkanci"

ORGANIZATORI Snow Queen skijaškog spektakla na Sljemenu uspjeli su proslaviti zagrebački slalom širom svijeta i oduševiti mnoge skijaške nacije raskošnom priredbom i bogatim nagradama za sve skijašice i skijaše koji završe utrku po čemu je Snježna kraljica na samom vrhu, barem po fondu nagrada.

"Fenomen Zagreba", pišu Austrijanci o sljemenskoj utrci i podsjećaju na njene početke 2005. godine.

"Kao i svake godine odsjeda se u hotelu u gradu, a onda konvoj zaustavi cijeli grad na 15 minuta na putu prema brdu. Pop zvijezde zabavljaju navijače na trgu prilikom ždrijeba, a jedino Kitzbuehel nadmašuje Zagreb po novčanim nagradama", nabrajaju Austrijanci.

"Htjeli smo pokazati Zapadu gdje se nalazimo kao narod jer su nas uvijek vidjeli kao Balkance, a mi smo se osjećali kao zapadni Europljani", objasnio je Ivica Kostelić popularnost Snježne kraljice među domaćim navijačima za austrijski Sport10.

Iako u Hrvatskoj postoje i bolje skijaške lokacije od Sljemena, "zagrebačka gora" najbliža je izvoru kapitala pa ih je lako potukla, no u usporedbi s austrijskim alpskim destinacijama Sljeme izgleda skromno. Austrijanci napominju kako je Snježna kraljica osvojila peto mjesto na listi u izboru sportaša i novinara. Ivica se ne slaže:

"Za mene je Sljeme na drugom mjestu, iza Kitzbuehela i ispred Schladminga jer tamo plaćaju minimalne nagrade iako na utrke dolazi 40.000 gledatelja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.