Ivan Šapina prošao u četvrtfinale Olimpijskih igara

Foto: Profimedia

IVAN ŠAPINA (25) se plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara. Predstavnik Hrvatske u taekwondou, u kategoriji od 80 ili više kilograma, slavio je u osmini finala protiv Alasana Anna iz Gambije. Šapina je potpuno dominirao borbom i slavio sa 7:1 u prvoj te 10:1 u drugoj rundi.

Meč četvrtfinala je na rasporedu od 15:58, a tekstualni prijenos ćete moći pratiti na Indexu. Protivnik će mu biti Norvežanin Richard Ordemann. Podsjetimo, Šapina nastupa za splitski Marjan, a dosad je uspio nanizati nekoliko impresivnih uspjeha. 

Dosad je osvojio brončanu medalju u srednjoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u taekwondou 2019. u Manchesteru, brončanu medalju u kategoriji do 87 kg na Europskom prvenstvu u taekwondou održanom u Sofiji u Bugarskoj 2021. godine, a ima i srebrnu medalju u srednjoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u taekwondou 2023. održanom u Bakuu u Azerbajdžanu. Šapina je predstavljao Hrvatsku i na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. održanim u Tokiju. Natjecao se u muškoj disciplini +80 kg, gdje ga je u drugom meču eliminirao Sun Hongy iz Kine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.