HRVATSKI TRENERI

Ivan Leko dobio bogatu ponudu iz Kine. Predsjednik kluba ga upozorio

Foto: EPA

BIVŠI igrač Hajduka, a danas ugledni trener u Belgiji Ivan Leko mogao bi napustiti Antwerp jer je dobio unosnu ponudu iz Kine. Prihvati li je, mogao bi otići već nakon nedjeljne utakmice protiv Charleroija.

Nieuwsblad javlja da je Leko glavni kandidat za mjesto trenera Guangzhou R&F-a.

Leko tajanstven, prijatelji kažu da će prihvatiti

"Ne znam kako će se sve rasplesti", rekao je Leko, a predsjednik Antwerpa Paul Gheysens je jasno poručio da od njega očekuje maksimalnu profesionalnost dok je tu.

"Mora pripaziti da zadrži kredibilitet. Mora se pobrinuti da momčad bude spremna za nedjelju, da igrači budu entuzijastični na terenu i da pobijedimo. Jednostavno. Ne smije destabilizirati momčad, nego je voditi kako treba jer je to najvažnije. Ako ne može on, onda će netko drugi", rekao je Gheysens za Nieuwsblad.

Isti medij poziva se na Lekine prijatelje i piše da je ponuda iz Kine vrlo unosna i da će je on vrlo vjerojatno prihvatiti.

Odlazi nakon nedjeljne utakmice

U tom bi slučaju Leki nedjeljna utakmica protiv Charleroija bila posljednja na klupi Antwerpa, koji je trenutačno sedmi u belgijskom prvenstvu s osam bodova zaostatka za vodećim Club Bruggeom, ali u Europa ligi je izborio nokaut fazu s 12 bodova i drugim mjestom u skupini s Tottenhamom, LASK-om i Ludogorecom.

Prošlog se tjedna pojavila informacija da GuangzhouR&F za trenera razmatra Gorana Tomića, trenera Lokomotive koji je godinama radio u Kini, a jednu sezonu i kao pomoćnik slavnom Sven-Göranu Erikssonu na klupi Shenzhena.

Guangzhou R&F sezonu u kineskoj ligi završio je na 11. mjestu. U klubu su trenutačno šestorica stranaca, među kojima bivša zvijezda Tottenhama Moussa Dembele, bivši srpski reprezentativac Duško Tošić, srpski Nizozemac Richairo Živković. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.