REPREZENTACIJE

Italija nastavila fantastičan niz, Mancini sasvim blizu rekorda

Foto: Massimo Paolone/LaPresse/Guliver

TALIJANSKA reprezentacija sinoć je slavila u Bugarskoj 2:0 i tako nadogradila uspješan start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., nakon što ih je otvorila pobjedom protiv Sjeverne Irske istim rezultatom.

Robertu Manciniju to je bila 24. uzastopna utakmica bez poraza na klupi Italije te mu nedostaje još samo jedna da izjednači učinak slavnog Marcela Lippija, koji ih je od 2004. do 2006. nanizao 25 i osvojio Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Apsolutni rekorder je Vittorio Pozzo, koji je 30-ih godina prošlog stoljeća na klupi Italije imao 30 utakmica bez poraza te osvojio dva naslova svjetskog prvaka.

Od ove 24 utakmice Mancinijeva Italija dobila je 18. U tom je razdoblju čak 17 puta sačuvala praznu mrežu, a u posljednjih 14 nastupa primila je samo tri gola.

"Teško je igrati kad protivnik igra sa svih 11 igrača iza lopte i čeka kontre. Dok ih ne probiješ, jako je malo prostora", objasnio je Mancini probleme na utakmici s Bugarima, koje je načeo Belotti iz penala u 43., a dokrajčio Locatelli u 82. minuti.

Priliku za izjednačenje Lippijeva niza Mancini će imati u srijedu u Litvi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.