Istra uzela velika tri boda - Vulić: Teško je jer ne znamo koliko klubova ispada

U PRVOJ utakmici 26. kola HNL-a Istra 1961 je na Verudi pred nešto više od tisuću gledatelja pobijedila Slaven Belupo 2:0 pogocima Kaliloua Traorea u 55. i Asima Šehića u 76. minuti. Puljani su zahvaljujući ovom trijumfu skočili na 11. mjesto prvenstvene ljestvice dok su Koprivničanci ostali na šestom mjestu.

U ne pretjerano uzbudljivoj i prilikama bogatoj utakmici momčad Zorana Vulića osvojila je vrlo važna tri boda u borbi za opstanak. Slaven Belupo u Istru je stigao s tri uzastopne pobjede, najavljivali su Farmaceuti novi pozitivan rezultat, ali su travnjak ipak napustili pognute glave.

Sve bitno dogodilo se u drugom poluvremenu, nakon negledljivog prvog dijela u kojem je svaka ekipa imala po jednu šansu. Udarac Mateasa Delića iz 18. minute domaći vratar Lisjak odbio je u korner, a ubačaj Rocea iz 37. minute završio je na stativi, nakon što Mathias Chago nije uspio glavom zahvatiti loptu.

Jedina sporna situacija viđena je u zadnjoj minuti prvog poluvremena - Marković je vrlo dobro prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, na lopti je najbrži bio tamnoputi Slavenov veznjak Nynkeu koji glavom u ruku pogađa suigrača Alena Marasa. Publika je tražila jedanaesterac, ali je glavni sudac Alen Gerek ostao nijem.

Ofenzivniji ulazak u drugo poluvrijeme isplatio se domaćinima već nakon desetak minuta - Kalilou Traore je povukao s loptom prema golu Koprivničanaca i snažnim udarcem s 20-ak metara zabio za 1:0. Žustrije su prema golu krenuli tada gosti, ali nisu uspjeli izjednačiti rezultat. Štoviše, Puljani su potvrdili pobjedu u 76. minuti. Chago je ušao u šesnaesterac Slavena i ubacio u sredinu, netko od obrambenih igrača Slavena je igrao rukom, a Gerek je ovoga puta dosudio jedanaesterac. Siguran realizator, za 2:0, bio je Asim Šehić.

Vulić: Traore je igrač za velike klubove

"Igrali smo agresivno svih 90 minuta, iako rezultat sugerira da smo lako pobijedili, nikad nije lako igrati protiv Slaven Belupa", rekao je Zoran Vulić nakon utakmice kojom je Istra još malo odmakla od dna.

"Preostaje nam zadržati koncentraciju i ne opuštati se", naglasio je trener nakon pobjede 2:0.

Nakon dijela sezone u kojem je vijest bio samo po kontroverzama, protiv Koprivničana konačno je zablistao Traore: "On je igrač za velike klubove, zadovoljan sam kako je odigrao. Bude li nastavio ovako moći će se reći da je pravi igrač", dodao je Vulić.

Na pitanje je li ga ometa gotovo bizarna situacija oko toga da se ne zna koliko će klubova ispasti, Vulić kaže:

"To ometa sve klubove u pripremama utakmica, naravno da je to dodatna poteškoća".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.