ISLAND JE MONSTRUOZAN Pogledajte što čeka Hrvatsku

Foto: EHF EURO (Twitter)

TRIJUMFOM nad Švedskom (26:24), Island osvojenim dvobodom s Hrvatskom dijeli diobu čelne pozicije Skupine A. Hrvatska će se s Islandom susresti sutra u splitskoj Spaladium Areni s početkom u 20:30.
 
Premda s etiketom autsajdera, Islanđani su iznenadili Šveđane i priredili svojevrsno iznenađenje na tek započetom Europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj. 
 
Do četvrte minute već su poveli s 4:0, pa ubrzo i s 8:2. Poluvrijeme su okončali sa sedam golova razlike (15:8). Tijekom drugog dijela utakmice opali su s koncentracijom što su Šveđani iskoristili sa serijom 6:0 kojom su se periodično primakli na tri-četiri pogotka zaostatka (18:22, 21:24). Međutim, Islanđani su pravodobno kapitalizirali svoju igru te su izdržali nalete Šveđana koji su naposljetku poraženi s 24:26.
U islandskom dresu osobito se izdvojio Olafur Andres Gudmundsson sa 7 postignutih golova. Značajnim učinkom istaknuli su se i Runar Karason, Gudjon Valur Sigurdsson te Arnor Thor Gunnarsson s pojedinačnih pet zgoditaka. 
 
S preciznošću od 54 posto, Island je sveukupno uputio 48 udaraca. Iskoristio je četiri od pet sedmeraca. Što se obrambenog segmenta tiče, vratar Bjorgvin Pall Gustavsson od 38 udaraca ubilježio je 14 obrana. Također, obranio je oba sedmerca. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.