TRANSFERI I GLASINE

Došao je u Inter kao veliko pojačanje, a odlazi nakon samo 36 odigranih utakmica

Foto: EPA

DIEGO GODIN odlazi iz Intera nakon samo jedne sezone na San Siru.

Iskusni 34-godišnji urugvajski stoper karijeru će gotovo sigurno nastaviti u Cagliariju, tako da ostaje u Italiji. Tamo bi se pridružio hrvatskom veznjaku Marku Rogu.

Nije bio na istoj valnoj duljini s Conteom

Godin je prošlog ljeta stigao kao slobodan igrač iz madridskog Atletica i potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 5,8 milijuna eura po sezoni, čime je iza Romelua Lukakua bio najplaćeniji igrač kluba. Ipak, od početka nije našao zajednički jezik s trenerom Antoniom Conteom. Godinu je prvo trebalo dosta vremena da se prilagodi na igru s trojicom braniča, a kad je konačno uhvatio formu, Conte ga je otpisao.

Nakon poraza od Seville u finalu Europa lige, Conte mu je priopćio da nije u njegovim planovima i da mu je najbolje potražiti novi klub. S trenerovim željama složio se i direktorski dvojac Giuseppe Marotta i Piero Ausilio.

Godin je u dresu Intera odigrao 36 utakmica i zabio dva gola.

Htio ga je i Rennes, ali on zbog obitelji ne želi u Francusku

Za njegove usluge prvi se javio francuski Rennes koji slaže momčad za Ligu prvaka, no Urugvajcu se ne seli tamo.

Onda se javio Cagliari. Klub sa Sardinije nije novost za Godina i njegovu obitelj. Naime, njegova supruga Sofia Herrera rođena je baš u Cagliariju, gdje je njezin otac Jose Oscar Herrera igrao od 1990. do 1995. godine. Tamo je kupio kuću pa je obitelj često ljetovala na Sardiniji, a prema svemu sudeći uskoro će se i preseliti tamo.

Godin je prihvatio poziv i trenutno se pregovara o financijama. Cagliari mu je ponudio da preostale dvije godine ugovora iz Intera podijeli na tri godine kod njih. Na taj bi način manje opteretio klupski budžet, a očekuje se da ga Inter pusti za simboličnu odštetu ili čak besplatno.

Zainteresirana je bila i Fiorentina, ali Cagliari je zbog obiteljskih razloga jedini Godinov izbor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.