Isinbajeva i Bekele atletičari desetljeća

ETIOPIJSKI dugoprugaš Kenenisa Bekele i ruska motkašica Jelena Isinbajeva najbolji su atletičari desetljeća u izboru magazina Track and Field News.

Urednici američkog časopisa Bekelea su izabrali najboljim, između ostalog, zbog pet svjetskih i tri olimpijska naslova u nultim godinama 21. stoljeća, te još uvijek aktualnih svjetskih rekorda na 5000 i 10.000 metara.

Isinbajeva je, pak, dosad srušila već 27 svjetskih rekorda, što u dvorani, što na otvorenom. Olimpijska je pobjednica iz Atene i Pekinga, svjetska prvakinja iz Helsinkija i Osake.

U Bekeleovoj su pratnji sjajni litavski bacač diska Virgilijus Alekna i nekadašnji vladar srednjih pruga, ali i olimpijski pobjednik na 5000 metara iz Atene, Marokanac Hicham El Guerrouj. Najbrži čovjek današnjice Usain Bolt je tek na četvrtom mjestu, ali to je i razumljivo budući da je eksplodirao tek u posljednje dvije godine.

Iza Isinbajeve su u izboru Track and Field Newsa etiopska dugoprugašica Tirunesh Dibaba i švedska višebojka Carolina Klüft. Dvostruke svjetske prvakinje u skoku u vis Blanke Vlašić nema među deset najboljih.

Izbor najboljih atletičara desetljeća (Track and Field News):

Atletičari

1. Kenenisa Bekele (Etiopija), duge pruge

2. Virgilijus Alekna (Litva), disk

3. Hicham El Guerrouj (Maroko), 1500m/5000m

4. Usain Bolt (Jamajka), sprint

5. Robert Korzeniowski (Poljska), hodanje

Atletičarke

1. Jelena Isinbaeva (Rusija), skok s motkom

2. Tirunesh Dibaba (Etiopija), duge pruge

3. Carolina Klüft (Švedska), višeboj

4. Tatjana Ljebjedjeva (Rusija), horizontalni skokovi

5. Sanya Richards (SAD), 400m

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.