FORMULA 1

Ima 21 godinu, a već ga slave: "On će biti svjetski prvak u Formuli 1"

Foto: EPA

ROOKIE George Russell odvozio je samo deset utrka ove sezone, ali i to je bilo dovoljno da oduševi šeficu Williamsove momčadi koja tvrdi da u njemu vidi kvalitete budućeg prvaka svijeta u Formuli 1. 

Mladi britanski vozač vozi prvu sezonu u elitnoj trkaćoj seriji i uspio je skrenuti pažnju na sebe dobrim nastupima u okruženju u kojem se zatekao. Mnogi mu predviđaju nastavak karijere u momčadi Mercedesom, a Claire Williams ističe da je Russellova sadašnjost ipak vezana uz momčad iz Grovea.

“Nismo vodili nikakve razgovore o Georgeovom potencijalnom odlasku iz momčadi, barem ne u dogledno vrijeme, jer imamo s njim dugoročni ugovor”, rekla je šefica momčadi koja ne sumnja u njegov talent. 

“George je po meni materijal za svjetskog prvaka i željela bih da Williams ostane bez njega. Učinit ću sve što je u mojoj moći da George Russell ostane u Williamsu”, rekla je i dodala:

“Moja je ambicija jednog dana moći pružiti Georgeu bolid s kojim će se moći boriti, prvo za sredinu poretka, a onda i za postolja. Trebat će vremena za to, ali ambiciozni smo. Donijeli smo vrlo jasnu odluku kad smo ga doveli prošle godine. Željeli smo da on bude dio našeg putovanja i nadam se da će to putovanje završiti tako, da ćemo mu dati dovoljno dobar bolid u kojem će moći pokazati svoj puni potencijal.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.