Idealna momčad drugog kola SP-a: Caruju Hrvati i raspucani napadači

Grafika: Index

ZAVRŠENA je druga runda po skupinama na SP-u i vrijeme je za drugi Dream Team na SP-u.

I dok smo poslije prvog kola momčad posložili u 4-2-3-1, napadači koji su u drugom kolu parali mreže tjeraju nas da stavimo (barem) dvojicu u ekipu, pa se vraćamo dobrom starom 4-4-2.

Golman

RUI PATRICIO (Portugal)

Spasio je svoju reprezentaciju protiv Maroka i tako po tko zna koji put dokazao da je igrač za daleko veći klub od lisabonskog Sportinga, u kojem je proveo karijeru ili Wolverhamtpona, u koji je prešao prije SP-a. U Leiri je u čast njegove obrane Griezmannovog udarca u finalu prošlog Eura dobio spomenik. Ako Portugal prođe skupinu, od suigrača je zaslužio barem turu pića.

Desni bočni

RAMIN REZAEIAN (Iran)

Ne bismo pogriješili da je na ovom mjestu i Kieran Trippier, ali Englez je bio u našoj momčadi prvog kruga, zato smo sada čast ukazali Irancu. U reprezentaciji koja je nakon pobjede nad Marokom zamalo izvela još veću senzaciju uzimanjem boda Španjolskoj, Rezaeian je bio jedan od najboljih.

Stoper 

JOHN STONES (Engleska)

Kada napadač na utakmici SP-a zabije dva gola teško ga je ignorirati prilikom slaganja ovakve momčadi, a kamoli kada to napravi stoper. Istina, Stones je to napravio protiv smiješne Paname, ali svejedno.

Stoper 

DEJAN LOVREN (Hrvatska)

Imao je protiv sebe neusporedivo jača imena nego kolega iz ove momčadi. Ali, oni su bili samo to, "imena". Argentina je zadnje dvije godine užasna, a isto takva bila je i protiv Hrvatske. Međutim, to ne umanjuje veliku Lovrenovu partiju. Odličnu utakmicu okrunio je blokiranjem nekoliko opasnih udaraca.

Lijevi bočni 

MARCELO (Brazil)

Znamo, znamo, nema ziheraškijeg poteza nego u idealnu momčad bilo čega na ovo mjesto postaviti Marcela. Ali, kada je utakmicom protiv Kostarike bio najbolji u ponudi. Počasni spomen zaslužuje Ricardo Rodriguez. Ali, brazilski bek odigrao je bolje od švicarskog.

Desno krilo

XHERDAN SHAQIRI (Kosovo)

Ne zamjerite šalu oko imena reprezentacije za koju igra, ionako je oko utakmice Švicarske i Srbije bilo previše toga preozbiljnog. Ali, zato ono što se Shaqiriju od početka utakmice događalo nije zajebancija. Svaki put kada bi primio loptu, 25 tisuća Rusa i Srba na tribinama stadiona u Kalinjingradu zaglušujuće su mu zviždali i to zato što na jednoj kopački ima zastavu Kosova. On im je odgovorio sjajnom utakmicom, majstorski pogođenom prečkom i konačno, golom za pobjedu. Juan Cuadrado bi bio unutra, ali u korist konkurenta presudilo je što je igrao utakmicu koja je "više od nogometa".

Vezni 

LUKA MODRIĆ (Hrvatska)

Protiv Argentine konačno je za Hrvatsku igrao kao što to radi kada je u Realu, kao najbolji veznjak svijeta. Njegova daleko najbolja utakmica za reprezentaciju i jedan od najljepših golova u karijeri. Keisuke Honda ulazi umjesto njega u sudačkoj nadoknadi kako bi napravio ono što je uradio za Japan s klupe u prve dvije utakmice - namjestio gol i zabio ga.

Vezni

IVAN RAKITIĆ (Hrvatska)

Čovjek koji je isključio Messija, zabio gol i imao najviše uspješnih duela zaslužuje naslov najboljeg igrača ove runde, a kamoli ne mjesto u njenoj idealnoj momčadi. Toni Kroos mijenja ga zadnje dvije minute, ali samo kako bi Rakitić dobio standing ovation.

Lijevo krilo

JAMES RODRIGUEZ (Kolumbija)

Najbolji strijelac prošlog SP-a u velikom stilu vratio se na ovom, gdje je prvu utakmicu protiv Japana počeo s klupe. Protiv Poljske nije zabio, ali je namjestio dva gola i tako spasio svoju reprezentaciju na SP-u, a poljsku poslao kući. Eden Hazard ulazi na poluvremenu umjesto Jamesa.

Napadač

AHMED MUSA (Nigerija)

Lukaku je Tunisu zabio dva gola iz oba udarca na gol za manje od sat vremena, ali Musino duplo poentiranje bilo je protiv Islanda, daleko bolje momčadi i izravnog konkurenta za prolazak skupine. Oba zgoditka postigao je sjajno, kao što je i odigrao cijelu utakmicu. To je bila možda ukupno najbolja, zaokružena predstava jednog napadača na ovom SP-u.

Napadač 

HARRY KANE (Engleska)

Zabio je "nikad ružniji" hat-trick na SP-u i protiv najbezveznijeg protivnika. Ali, bez obzira na to što je protiv Paname dva pogodio iz penala, a jedan tako što je lopta pogodila njega, tri gola na SP-u su.... tri gola na SP-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.