regija

Ibanez: O Mamiću loše govore samo oni koji ga ne poznaju. Napravio me

Foto: Guliver Image

LUIS IBANEZ od rujna 2019. godine je član Zrinjskog iz Mostara za koji je dosad odigrao tek 19 utakmica jer je imao dosta problema s ozljedama.

Bivši lijevi bek Dinama je u Premijer ligu BiH stigao preko Gyora, Crvene zvezde, Trabzonspora i Karabukspora, a u srpnju će napuniti 33 godine. U Zrinjskom kreću pripreme za nastavak sezone (27. veljače), a Ibanez je tom prigodom dao intervju za portal SportSport.ba.

"Nisam imao sreće s ozljedama u Zrinjskom, ali sad sam konačno sto posto spreman. Pao sam na psihičkom planu jer nisam igrao. No, sad konstantno treniram i spreman sam", rekao je Argentinac.

Ibanez je s Dinamom osvojio 14 trofeja, na Maksimiru je bio od 2008. do 2015., a u tom razdoblju bio je i na posudbi u Racingu. Za Dinamo je odigrao 162 utakmice, koliko nije odigrao za sve druge klubove zajedno.

"To mi je bio jedan od najljepših dijelova karijere. Stalno smo bili prvaci i tek kad sam otišao, shvatio sam da je svaka titula bitna. Nema ljepšeg osjećaja od toga", rekao je Ibanez.

Zrinjski je trenutačno na pripremama u Međugorju u kojem se nalazi i Zdravko Mamić, Dinamov šef koji je 2018. godine pobjegao u BiH. Mamić je pobjegao dan prije nepravomoćne presude prema kojoj je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja više od 110 milijuna kuna iz Dinama.

"Sreo sam se s njim par puta. Sjedili smo, imamo stvarno dobar odnos. O njemu mogu reći sve najljepše jer je bio uvijek pošten prema meni i jedan je od najzaslužnijih ljudi za sve što imam danas. Mamić me napravio. Doveo me u Dinamo i puno sam mu dužan. Bio je sjajan predsjednik, ali i dobar čovjek. O njemu loše govore oni koji ga ne poznaju", rekao je Argentinac.

U Dinamu ga je vodio i Vahil Halilhodžić o kojemu je također govorio.

"Jako puno sam od njega naučio i imali smo super odnos. Rekao mi je da od mene očekuje da igram u najjačim ligama, a jednom me i suspendirao. Bio je rođendan Leandra Cufrea i nas par je ostalo pola sata duže od dopuštenog pa nas je kaznio. Nisam mu to zamjerio jer je to bila normalna odluka", rekao je Ibanez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.