Video: Visi i Olić, na Andoru s jednim napadačem?

MLADEN PETRIĆ bori se s rupturom mišića, Marijo Mandžukić ima problema sa skočnim zglobom, Eduardo je u konstantnoj fazi oporavka od sitnih boljki koje su očekivane, a sinoć je loše vijesti i izborniku javio i Ivica Olić, žrtva viroze. Ukoliko se oporavi, uz njega će Bilić na raspolaganju imati tri napadača; HNL dvojac Kalinić - Mandžukić, te Ivana Klasnića.

"Odlučili smo se da ostane u Hamburgu dok se ne oporavi. Imamo još dovoljno vremena", kazao je Bilić prilikom okupljanja reprezentacije u stalnoj zagrebačkoj bazi, hotelu Sheraton.

Bilića su okolnosti natjerale da razmisli o igri s jednim napadačem, iako on takav sustav drugačije naziva;

"Sjetite se Eura, kada smo igrali s Kranjčarom i Olićem. Niki uvijek govorim da je on napadač, tako da to i nije igra s jednim napadačem. Razmišljali smo o tome..."

Ozljede ipak ne zabrinjavaju izbornika, naviknut je i na teže udare, u nepovoljnijim trenucima. U Sheraton je iza podneva pristigla većina Bilićevog kadra, tek će Hajdukovci doći direktno na trening, dok se Ognjen Vukojević očekuje sutra. Također, na putu za Zagreb su Rakitić i Klasnić. Trening na Maksimiru startao je u 16 sati, a potom delegacija ide prema Rovinju, gdje će boraviti do sljedeće subote, preciznije, do povratka u Zagreb.

Rijetko se Slavenu Biliću ukaže prilika da u srcu sezone može s reprezentacijom raditi čak tjedan dana, no posebnog programa ipak neće biti.

"Radit ćemo klasične stvari, ipak nas dugo nije bilo. Naglasak će biti na igri, pa nećemo se za Andoru spremati tjedan dana, iako ne treba naglašavati da maksimalno ozbiljno pristupamo utakmici u kojoj nas zanimaju samo tri boda. Radi se o specifičnoj utakmici kakvih na žalost nema puno. Radit ćemo dakle, na protoku lopte, agresivnosti i zajedništvu.", ističe izbornik.

Za nastavak kvalifikacija spremaju se i Englezi, koji će u subotu na Wembleyju dočekati Slovačku za zagrijavanje, a potom stižu Ukrajinci u natjecateljskom ogledu. Većina će reći da bi nam najviše odgovarala pobjeda Engleza kako bi nakon "upisane" pobjede nad Andorom zasjeli na drugo mjesto ljestvice, ali izbornikova razmišljanja dokaz su da se Hrvatska još nije odrekla prvog mjesta.

"Goran Vučević pratit će obje utakmice na Wembleyju. Što priželjkujem? Mi smo trenutno u situaciji kada se moramo koncentrirati na našu igru. Bez obzira na to kako završi utakmica, do kraja je još puno teških ispita. Englezi su, dakako, u najboljoj situaciji. Ako mi gledamo prema drugom mjestu, onda je logično da nam odgovara pobjeda Engleza, a ako se želimo boriti za prvo, onda nam odgovara remi."

"Ispred nas je ključnih šest mjeseci u mandatu ovog stručnog stožera. Svaki trening shvatit ćemo maksimalno ozbiljno", dodao je izbornik.

D.R.
Foto: Drago Sopta, Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.