BOKS

Hunter objasnio zašto je Hrgoviću uskratio priliku karijere

Foto: Joel Plummer/ZUMA Wire/Guliver Image

FILIP HRGOVIĆ, najbolji hrvatski boksač, trebao se boriti s Michaelom Hunterom, velikom američkom zvijezdom. Pobjednik tog dvoboja trebao je biti izazivač za IBF-ov teškaški pojas, koji trenutno nosi Anthony Joshua.

Međutim, Amerikanac je odustao od borbe s Hrvatom, za koju se Hrgović dugo pripremao. Hrgović je bio bijesan, a njegov promotor Eddie Hearn rekao je kako su hrvatskog boksača izigrali. Hunter je uskoro objavio da će se boriti s Mikeom Wilsonom u organizaciji Trillera.

U razgovoru za emisiju At The Fights Hunter je pojasnio kako se posao, odnosno borba, izjalovila. "I dalje se želim boriti protiv Hrgovića, ali Triller mi je jednostavno ponudio nešto što se ne odbija. Hrgović je bio moj jedini fokus i spremali smo se za njega. Ipak, s poslovne strane smo napravili dobar potez", rekao je Hunter.

Nakon toga se osvrnuo i na promotore: "Oni rade jako puno grešaka i rijetko ih se kritizira. A imaju promašaja da ih je teško nabrojati. Oni su ljuti jer su me htjeli podcijeniti i izigrati, ali im nisam dao da se tako postave. Imao sam ugovor s drugom organizacijom ne tako davno i naučio sam kako taj svijet funkcionira."

Podsjetimo, Eddie Hearn je za organizaciju tog meča ponudio 606.666 dolara. Hunteru je od toga trebalo pripasti 60%, a ostatak Hrgoviću, koji bi u tom slučaju zaradio oko 265 tisuća dolara. El Animal se nastavio pripremati i uskoro očekuje novu borbu. Isprofiliralo se nekoliko imena, a najzvučnije je ono Oleksandra Usyka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.