Europske lige

Huligani tijekom nereda u Francuskoj podigli poruku podrške Torcidi

Foto: Profimedia

FRANCUSKI Saint-Etienne ispao je iz Prve lige nakon što je kroz dva susreta razigravanja poražen od Auxerrea, koji je u uzvratnom susretu na Saint-Etienneovom terenu bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca. To je izazvalo revolt kod navijača domaćeg kluba, inače deseterostrukog prvaka Francuske.

Upali su na teren te bakljama gađali svoje igrače i svečanu ložu. Tukli su se s policijom, a prve vijesti iz Francuske, u kojoj su takvi sukobi česti, govore o više ozlijeđenih navijača i policajaca te o desecima uhićenih. Inače, domaća navijačka skupina Magic Fans u dobrim je odnosima sa splitskom Torcidom.

Tijekom utakmice podignuli su veliki transparent podrške povodom sukoba između hajdukovaca i policije na autocesti A1 u kojem je prema policijskom izvješću propucano četvero, a prema svjedočanstvu navijača sedmero ljudi. Na transparentu Magic Fansa na hrvatskom je pisalo: "Dosta slijepoj represiji i drakonskim mjerama kontra navijača! Podrška našoj braći!" Cijeli transparent pogledajte OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.