SLAVEN BILIĆ

HUDDERSFIELD - WBA 2:1 Veliki kiks Bilića u borbi za Premiership, Leeds ide u elitu

Foto: Getty Images / Guliver Images

WEST BROMWICH ALBION Slavena Bilića napravio je veliki kiks u borbi za Premiership. Izgubio je 2:1 na gostovanju kod Huddersfielda u 45. kolu Championshipa i više nema sve u svojim rukama što se tiče direktnog plasmana u Premiership.

Trećeplasirani Brentford ima samo bod manje i utakmicu manje te može preskočiti WBA ako pobijedi Stoke u gostima. Prve dvije ekipe Championshipa idu direktno u Premiership, a svoj plasman je zbog poraza WBA sada osigurao Leeds koji je na vrhu gotovo cijelu sezonu.

Što se tiče današnje utakmice, West Bromwich Albion je opet kao i protiv Fulhama ušao nervozno, a ta nervoza se dodatno pojačala nakon ranog gola koji su primili već u četvrtoj minuti. Bacuna je oštro ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, loptu izbija Johnstone, no Willock iz odbijanca posprema za 1:0. 

Nakon toga se igra WBA svela na kriva dodavanja, u obrani, sredini i napadu. Bilićeva ekipa je imala veći posjed, ali zbog velikih grešaka Huddersfield je nakon gola imao solidnih pokušaja iz kontri, no nedostajalo je kvalitete u zadnjem dodavanju.

Ipak, kako je poluvrijeme išlo tako je i WBA igrao sve bolje, a do izjednačenja je stigao iz prve prave prilike. U 43. minuti Pereira je ubacio oštro iz slobodnjaka, golman je jedva obranio, no loptu je spremno dočekao O'Shea koji iz odbijanca glavom posprema za 1:1.

Gosti su opet krenuli malo sporije u drugi dio, no napokon su zagospodarili terenom i prvi put opasnije zaprijetili u 56. minuti. Diangana je ubacio s lijeve strane, golman domaćina i stoper se nisu najbolje razumjeli, lopta se odbila na nogu Pereire koji puca iz prve, no njegov pokušaj završava u bloku. 

Primili gol ni iz čega

Sjajnu priliku imali su i šest minuta kasnije kada je Pereira snažno tukao, a Bilićevi igrači su sve više dizali pritisak i tražili drugi pogodak. Najbliže tome su bili u 83. minuti. Diangana je imao zicer nakon dobre kombinacije, no jako loše je pucao na ziceru pa je domaći golman lagano uhvatio loptu.

I onda, ni iz čega, Huddersfield je šokirao goste. Cijelo poluvrijeme prema naprijed domaćini nisu napravili ništa, a u 86. minuti su sve riješili nakon jednog dodavanja. O'Brien se sjajno riješio Krovinovića, još bolje dodao Smithu Roweu u prostor koji lagano posprema za 2:1. WBA je krenuo po remi do kraja utakmice, dobio je čak 6 minuta nadoknade zbog zamjena i pauze za vodu, no nije bio blizu pogotka.

Koliko god je ovo loš rezultat za WBA toliko je sjajan za Huddersfield koji se bori za ostanak u Championshipu. Sada ima 51 bod, nalazi se na 17. mjestu lige i čudo bi se trebalo dogoditi u ova dva kola da ispadne.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.