HSV ispustio pobjedu unatoč sedam hrvatskih golova

RUKOMETAŠI HSV-a i Grosswallstadta odigrali su 22:22 u pretposljednjem dvoboju 28. kola Bundeslige.

Gosti su tako, nepuna dva tjedna nakon što su šokirali Kiel nanijevši prvaku prvi domaći bundesligaški poraz nakon 1230 dana, iznenadili i drugi najbolji bundesligaški klub na njegovu parketu. Može se reći da su Hamburžani dobro i prošli, s obzirom na činjenicu da su u 54. minuti gubili 21:19. Serijom 3:0 ipak su preokrenuli na 22:21 vodstvo, ali je najbolji strijelac gostiju Joakim Larsson (5 golova) minutu i pol prije kraja utakmice postavio konačan rezultat.

Nakon iznenađujućeg remija vodeći HSV i dalje ima praktički nedostižnih sedam bodova prednosti pred Kielom šest kola prije kraja prvenstva.

Što se tiče hrvatskih rukometaša u redovima Hamburžana, Blaženko Lacković i Igor Vori zabili su po tri, a Domagoj Duvnjak jedan gol.

Braća Gille potpisali dvogodišnje ugovore

Dobre vijesti za HSV stigle su još prije utakmice. Naime, francuska braća Bertrand i Guillaume Gille potpisala su dvogodišnje ugovore, priopćeno je iz HSV-a na oduševljenje 13171 navijača koji su gledali remi s Grosswallstadtom.

"Gino i Bobo nisu samo važni igrači naše momčadi, oni su kralježnica sastava. Obojica su od prvoga dana vjerni klubu i sretni smo što će tako i ostati", riječi su klupskog predsjednika Andreasa Rudolpha.


Srednji vanjski Guillaume za Hamburžane je odigrao 359 utakmica kroz koje je stigao do brojke od 906 golova. Pivot Bertrand sakupio je 340 nastupa uz 1255 pogodaka.

Rukometna Bundesliga, 28. kolo:


HSV – Grosswallstadt 22:22

Redoslijed: 1. HSV 52, 2. Kiel 45, 3. Rhein-Neckar Löwen 45, 4. Füchse Berlin 41, 5. Göppingen 40...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.