DINAMO U EUROPI

Hrvatski nogometaš iz Norveške: Dinamo će imati dva problema

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO je u 3. pretkolu Lige prvaka s ukupnih 6:3 slavio protiv bugarskog Ludogorca i prošao u play-off. Hrvatski prvak time je osigurao minimalno nastup u grupnoj fazi Europa lige, a protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta igrat će za grupnu fazu Lige prvaka. Bodo/Glimt je bio hit prošle sezone, u grupnoj fazi Konferencijske lige sa 6:1 je pobijedio Mourinhovu Romu, a zatim izbacio Celtic i AZ u nokaut-fazi. Kasnije je u četvrtfinalu ispao od Rome.

"U dvije utakmice Bodo/Glimt je toliko dobar da ima šanse protiv svih mogućih suparnika. Jedino bi mu Erling Haaland mogao napraviti malo problema. Posljednjih godina je Bodo/Glimt stekao dragocjeno iskustvo igranja u Europi", rekao je Runar Berg, legenda kluba.

Čanađija: Dva problema - umjetna trava i napadači koji će morati igrati obranu

Norvežani su razgovarali i s Dariom Čanađijom, bivšim igračem Slavena, Rijeke i Gorice, koji danas igra za norveški Aalesunds.

"Bit će Bodu jako teško. Dinamo ima momčad sjajnih individualaca. Jasno, imaju oni i svojih slabosti. Problem bi mogli imati Dinamovi ofenzivci koji u hrvatskoj ligi nisu navikli igrati obranu, a sad će morati", smatra 28-godišnji Čanađija.

"Sada još možda nisu toliko uigrani i ne izgledaju kao momčad, ali morat će se norveška momčad paziti njihove individualne kvalitete. Dinamu će biti problem umjetna trava ovdje, a bit će i posebna atmosfera na stadionu. Bodo je jako dobar kod kuće, favoriti su doma, ali reći ću i da je Dinamo puno veći favorit na svom terenu, no što je to Bodo na svom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.