Esport

"Hrvatski esport napreduje, ali tek je na 40 posto"

Screenshot: YouTube

UREDNIK podrubrike Esport na Indexu Luka Marušić gostovao je u Good Game Showu kod Marka Otaševića Ševe i Aleksa Curaća Šarića. Tema emisije bila je, naravno, esport. Osvrnuli su se na trenutno stanje u hrvatskom esportu i novi nastavak kultnog RPG-a, ali i na to kako je Luka uopće završio na Indexu. 

>Mladi Hrvat nikad dominantniji u Europi

U trećoj sezonu YouTube serijala Good Game Show koji radi tvrtka Good Game Global, naveliko se razgovaralo o esportu. Tko je uopće Luka Marušić, čime se sve bavi i kako je napravio karijeru u esportu, jedna je od glavnih tema ove 22-minutne emisije. Prema njegovoj procjeni, esport u Hrvatskoj napreduje, ali daleko je od punog potencijala. Za to će, osim vremena i kvalitetnih projekata, trebati još kvalitetnih ljudi koji će pomoći cijelu domaću esport industriju podići na novu razinu. 

Dao je i savjet za sve one koji svoje mjesto u novoj industriji još traže, a najlakše ga je sažeti ovako: "Budite proaktivni, pokažite što znate." Čega su sve dotaknuli u opuštenoj atmosferi emisije, provjerite sami.

Good Game Global je tvrtka Nikole Stolnika najpoznatija po regionalnim B2B esport eventima, na kojima se dio prikupljenih sredstava ulaže u mlade poduzetnike s kvalitetnim idejama kroz Good Game Liftoff. Dosad su održana četiri izdanja Good Game evenata u Zagrebu, a uskoro bi i ostala velika središta u regiji trebala iskusiti Good Game. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.