SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Evo kako Hrvatska još uvijek može do četvrtfinala

Foto: EPA

NAKON šokantnog poraza od Argentine (19:23) u drugom kolu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva, Hrvatska je daleko od prolaska među osam najboljih reprezentacija svijeta.

Očekuje se da će Danska večeras pobijediti Japan te će u tom slučaju Danci imati osam bodova i biti siguran putnik u četvrtfinale te osvajač skupine. Argentinci sad imaju bod više od Hrvatske i Červarovi izabranici za prolazak dalje moraju u posljednjem kolu u ponedjeljak pobijediti Dansku te navijati za Katar protiv Argentine. 

U takvom raspletu Danci bi osvojili skupinu s osam bodova, Hrvatska bila druga sa sedam, a Katar i Argentina bi imali po šest bodova. Olakšavajuća okolnost za Hrvatsku je da će Danskoj utakmica u ponedjeljak biti nebitna ako večeras slavi protiv Japana. Katar može proći ako pobijedi Argentinu i Hrvatska izgubi od Danske, a Argentinu dalje vodi pobjeda.

U četvrtfinalu reprezentacije iz ove skupine sastaju se s reprezentacijama iz skupine D, a tamo je uoči posljednjeg kola sve otvoreno i dalje mogu proći Švedska, Egipat, Slovenija i Rusija.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.