Esport

Hrvatska esport organizacija na milijun dolara vrijednom CS:GO turniru

Foto: CR4ZY

U PETAK, 23. kolovoza, službeno će početi StarLadder Berlin Major 2019, milijun dolara težak turnir u CS:GO iz major serije koji se održava samo dvaput godišnje. Na njemu će prvi put nastupiti i tim esport organizacije CR4ZY iz Hrvatske sastavljen od trojice srpskih igrača i trenera te dvojice stranaca. Najveći je to uspjeh neke esport organizacije ili tima s ovih prostora u esportu.

>Najbolji CS:GO tim u regiji potpisao ugovor života vrijedan skoro dva milijuna kuna

>Povijesni uspjeh najbolje esport ekipe s ovih prostora

Iako CR4ZY nastupa pod zastavom Republike Srbije, radi se o hrvatskoj esport organizaciji osnivača i generalnog direktora Antonija Meića. Prije su bili poznati kao Valiance&CO, esport tim tvrtke Valiance UG koju su 2017. utemeljili Meić i Dragana Gučanin. Međutim, prije nekoliko mjeseci uslijedilo je odvajanje od tvrtke te promjena imena i imidža. Zastava se u pravilu dodjeljuje ovisno o tome otkud potječe većina igrača u timu. Od trenutka potpisivanja igrača Binary Dragonsa, pa sve do danas, većinu ekipe čine igrači iz Srbije.

Ostvarenje glavnog cilja organizacije došlo je nešto manje od dvije godine nakon dovođenja igrača. Put je bio strmovit, s usponima i padovima te brojnim teškim odlukama. Međutim, CR4ZY je prošao kroz kvalifikacije i plasirao se na najveće natjecanje CS:GO esporta. San je to svakog natjecateljski nastrojenog igrača CS:GO-a. 

StarLadder Berlin Major igrat će se u tri faze. U prvoj će se 16 timova natjecati za prolaz u iduću, gdje ih čekaju najboljih osam timova s prošlog turnira Major serije. CR4ZY će morati krenuti otpočetka. U prvoj će fazi igrati svatko sa svakim, a prvi protivnik ekipe CR4ZY bit će australski Grayhound Gaming. Meč je na rasporedu u petak, 23. kolovoza, s početkom u 15:45. Sjajna je to prilika da CR4ZY natjecanje otvori pobjedom i već u prvom meču približi se prolasku u iduću fazu. Mečevi prve dvije faze igrat će se u Verti Music Hallu u Berlinu, a završnica u Mercedes-Benz Areni. Finale je na rasporedu 8. rujna.

Evo što je o svemu za medije rekao Antonio Meić: "Biti CEO esport organizacije CR4ZY najbolji je posao koji sam imao. Cijeli tim je naporno radio da bismo se kvalificirali na najveće esport natjecanje StarLadder Berlin Major. Ovaj rezultat je odlična prilika za našu organizaciju, ali i za cjelokupnu esport zajednicu u Hrvatskoj i regiji. Pratite CR4ZY tim na ostvarenju povijesnog uspjeha na Major turniru u Berlinu."

Ukupni nagradni fond iznosi visokih milijun dolara, a polovica će pripasti pobjedniku. Prvi cilj svake ekipe na turniru je plasman među najboljih 16 i osiguravanje mjesta na idućem turniru Major serije. Plasman među osam značio bi odmah i drugu fazu idućeg turnira te najprestižnije serije i to bi bio fenomenalan uspjeh, dok bi bilo što iznad toga bilo čudo. 

Na turnir kao favoriti dolaze američki Team Liquid, trenutno uvjerljivo najbolja CS:GO ekipa na svijetu koja je ove godine već osvojila sedam turnira te Intel Grand Slam. Međutim, pitanje je u kakvoj će se formi ekipe pojaviti u Berlinu zbog pauze igrača. 

Uspije li se CR4ZY plasirati u drugu fazu StarLadder Berlin Majora, mogli bismo vidjeti i ogled između rođaka Nemanje "huNtera" Kovača i Nikole "NiKe" Kovača koji igra za FaZe Clan. To bi obojici sigurno bilo nevjerojatno iskustvo, pogotovo zato što je upravo NiKo taj koji je među prvima prepoznao huNterov potencijal i dao mu potreban poticaj da se posveti profesionalnom igranju. 

Foto: StarLadder

Svi CS:GO fanovi u regiji pomno će pratiti i navijati za CR4ZY. Većina igrača dugo je prisutna i dobro poznata na sceni na kojoj su izgradili brojna prijateljstva. Antonio Meić i njegovi igrači ostvarili su veliki uspjeh, a s njime i napravili puno dobroga za esport na ovim prostorima. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.