Esport

Hoćemo li plesove iz Fortnitea vidjeti u FIFA-i 19?

Foto: EPA-EFE

ANTOINE Griezmann je pogodak u finalu Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske proslavio plesom iz Fortnitea, najpopularnije igre na svijetu. Dele Alli, Jesse Lingard i Paterson samo su neki od nogometaša koji su plesom iz Fortnitea slavili pogotke, a to je više nego dovoljan povod da EA Sports uključi i te proslave u novu FIFA-u. 

>Treba li nas uvrijediti Griezmannovo slavlje nakon pogotka u finalu?

 >Igru koja je zaludila svijet igra više od 125 milijuna igrača

FIFA 19 sadržavat će personalizirane proslave pogodaka za neke od najvećih nogometnih zvijezda, uključujući Mbappea, Pogbu i Lingarda, ali ne radi se o ranije spomenutim plesovima iz trenutno najpopularnije videoigre na svijetu. Pogba će tako u novoj FIFA-i pogodak moći slaviti svojim "Belly Danceom", koji je prvi put izveo u finalu Europa lige protiv Ajaxa nakon što je doveo Vragove u vodstvo. 

Međutim, kako bi EA Sports uvrstio plesove iz Fortnitea u novu FIFA-u, trebaju postići dogovor s Epic Gamesom koji polaže prava na igru. Emma Kent, novinarka Eurogamera, na Gamescomu je razgovarala s kreativnim direktorom FIFA serijala Mattom Priorom o mogućnosti uvođenja Fortnite plesova u FIFA-u 19. Iako je Prior napomenuo da im je cilj vjerodostojno rekreirati događaje s najvećih utakmica, pa tako i proslave pogodaka, u njihovu nadolazeću igru, nije spomenuo ništa konkretno o tome hoće li se to zaista dogoditi. Tek je na pitanje o tome bi li se Epic Games složio s takvim raspletom događaja, izjavio: "Taj problem ćemo rješavati kada do njega dođemo." U prijevodu, u trenutku izlaska FIFA 19 vjerojatno neće sadržavati proslave pogodaka iz Fortnitea. 

U EA Sportsu su svjesni potencijala koji skriva mogući crossover s najpopularnijom videoigrom na svijetu. Suradnja bi vjerojatno bila na obostrano zadovoljstvo. Nogometaši su već napravili ogroman posao u promociji Fortnitea, pogotovo engleski reprezentativci kojima je to bila omiljena razonoda na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali i prije i poslije njega. Dele Alli ponovno streama Fortnite na svom Twitch kanalu, a često mu se pridruže i suigrači iz Tottenhama.

>PLAYSTATION NAJBOLJI IZUM NAKON KOTAČA A kad to kaže Andrea Pirlo...

Nogometne zvijezde više ne igraju samo sportske igre, Fortnite je iznimno popularan, a Brazilci preferiraju CS:GO. Pogotke slave referencama iz videoigara. Svi su odrasli uz PlayStation i računalo. Još je veliki Andrea Pirlo dao nagovijestiti u kojem se to smjeru kreće kada je izjavio da je PlayStation najbolji čovjekov izum nakon kotača. Stiglo je novo doba, a granica između virtualnog i stvarnog i na nogometnim travnjacima sve je tanja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.