Hoće li Žapci izgorjeti u paklu Pireja?

MLADOSTAŠI od 17.30 igraju svoj prvi četvrtfinalni ogled vaterpolske Eurolige protiv prvaka Grčke, Olympiakosa.

Kada su se u Rimu izvlačili četvrtfinalni parovi vaterpolske Eurolige, Mladost je naoko dobila najlakšeg mogućeg protivnika, momčad grčkog Olympiakosa. Doista, Grci su na papiru slabiji od ostalih s kojima je Mladost mogla igrati (Partizan, Pro Recco), no nikako nisu lak protivnik.

Za momčad iz Pireja nastupa Andrija Komadina, a tu su i brojni grčki reprezentativci poput Chatzitheodorua, Afroudakisa i drugih. Vrlo su jaki na domaćem terenu na kojem rijetko gube, a krasi ih disciplinirana i pametna igra.

S druge strane i Mladost ima svoje adute poput odlične igre centara, no najveći problem treneru Ozrenu Bonačiću mogla bi biti upravo činjenica da se igra protiv jakog protivnika u gostima. Ove sezone Mladost se rijetko vraćala s bodovima s vrućih gostujućih terena.

Trener Mladost je svjestan snage protivnika i zamki u prvoj utakmici, no ističe kako njegova momčad mora nametnuti igru u Pireju želi li s pozitivnim rezultatom dočekati uzvrat. Također, kaže kako je Olympiakos htio baš Mladost za protivnika, no i da im to nije bio baš najbolji mogući izbor.

Inače, statistika je na strani Mladosti. U dosadašnjih devet međusobnih ogleda u Euroligi Olympiakos je slavio samo jednom i to prošle sezone s minimalnih 7:6.

M.Š.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.