Jedan od najvećih trenera: Dati Real Zidaneu je ludost, kao Ferrari nevozaču

Foto: Guliver Images/Getty Images

OTTMAR HITZFELD, jedan od samo pet trenera koji su osvojili Kup/Ligu prvaka s dva kluba, žestoko je kritizirao imenovanje Zinedinea Zidanea za novog trenera Reala.

Prvak Europe s Borussijom Dortmund i Bayernom te osvajač 18 trofeja u trenerskoj karijeri koja je trajala 30 godina, nema nikakvih dvojbi da je ovaj Realov kadrovski potez... "ludost! Van svake pameti! Perez nelogično pokušava smiriti situaciju davajući Zidaneu pobjedničku srećku na lutriji.
 
Navijači će neko vrijeme uživati u pogledu na igračkog idola, a to će nesumnjivo dati poticaj i demotiviranoj momčadi, ali pitanje je koliko je to održivo i učinkovito na duge staze. U svakom slučaju, Zidane će se bez obzira na to što je sve prošao kao igrač, suočiti s nevjerojatnim pritiskom."
 
Iskusnjara Hitzfeldovog kalibra (66 godina) itekako zna što govori, jer nakon prve gaže u Bayernu (1998-2004), bez obzira što je već prošao i osvojio sve, povukao se na dvije godine upravo zbog velike depresije i sagorijevanja uzrokovanih pritiskom.
 
"Zidane kao trener nije pokazao baš ništa i sada će morati uredovati među najvećim svjetskim zvijezdama. Real je kao Ferrari, kako bi se iskoristili njegovi potencijali, mora se voditi računa o najsitnijim detaljima. To je nevjerojatno teško kada mu je za volanom onaj koji ne zna voziti."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.