Košarka

Hezonja se uz riječi na ruskom oprostio od Unicsa. Sve je bliže Realu

Foto: EPA-EFE

MARIO HEZONJA se putem službenog Twitter profila oprostio od Unicsa iz Kazana, ruskog kluba u kojem je pod vodstvom Velimira Perasovića proveo prethodnu sezonu te postao udarna igla ekipe i jedan od najboljih igrača VTB lige. Uz riječi zahvale na ruskom Hezonja je poručio:

"Spasibo komanda! Bilo je zadovoljstvo biti s tako dobrom grupom ove sezone, bili smo na kursu za puno, puno više, dok nas nesretne okolnosti nisu spriječile. Borili smo se do samog kraja i ponosan sam na svakog od vas, vašu predanost i naporan rad."

Unics je ispao od Zenita u polufinalu playoffa VTB lige, a njihov put u Euroligi zaustavila je odluka organizatora koji su zbog rata u Ukrajini iz natjecanja diskvalificirali sve ruske ekipe. Već nekoliko dana niz medija piše kako je Hezonja blizu Real Madrida.

Španjolska Marca objavila je da je Hezonja praktički dogovorio sve s Realom te da je preostala samo formalnost potpisivanja ugovora. Prenijeli su tu informaciju brojni strani mediji, no sam Hezonja je izjavio kako ne pregovara ni s jednim klubom. 

Real uz njega želi i Musu

Nakon javnog oproštaja od Unicsa, čini se kako je sve bliže Kraljevskom klubu, a pored Reala spominje se i Valencija. Odluči li se za jedan od ta dva kluba, bit će mu to drugi mandat u Španjolskoj nakon što je od 2012. do 2015. bio u redovima Barcelone, iz koje se zaputio u petogodišnju NBA avanturu.

Pored njega ovih dana se u kontekstu prelaska u Real spominje i Bosanac Džanan Musa, koji je u dresu Breogána prethodne sezone proglašen za MVP-a ACB lige, najvišeg ranga španjolske košarke. Real bi tako u svojim redovima uskoro mogao imati balkanski tandem. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.