TENIS

Hantuchova: Ne želiš pred medije? Nemoj ni igrati

Foto: EPA

NAOMI Osaka, četverostruka osvajačica Grand Slam titula, danas druga i nekoć najbolja tenisačica svijeta, rasplakala se nedavno na konferenciji za medije nakon jednog pitanja koje je bilo, kako se navodilo, postavljeno agresivnim tonom.

Podsjetimo, Osaka je već potvrdila da joj učestala pitanja novinara o njezinoj igri stvaraju nelagodu i s njima se teško nosi jer se bori s depresijom i anksioznošću, što joj stvara velike probleme kad mora govoriti pred ljudima. Zbog toga je i nakon prijetnji izbacivanjem s Roland Garrosa napustila pariški Grand Slam, a u više navrata u medijima je govorila o problemu s kojim se nosi.

O istom je sad govorila i Danijela Hantuchova, bivša tenisačica i nekoć peta igrača svijeta. Ne slaže se s Osakom.

To je dio posla

"Konferencije za medije su dio posla, zbog toga se i zovemo profesionalnim sportašima. To je kao da kažete da ćete igrati na turniru, ali samo ako će suparnica igrati bekhendom ili da vam se danas ne servira pa ćete samo reternirati. To je iskazivanje nepoštovanja prema turnirima", rekla je Hantuchova i nastavila:

"Konferencije za medije su najmanje što profesionalni sportaši mogu napraviti. Nije znanost pričati pola sata ili sat o sportu koji volite. To vrijedi i za Osaku. Ako ne želite pritisak, možda je za početak najbolje da se maknete s društvenih mreža."

"Ako osjećate da niste spremni prisustvovati konferenciji za medije, možda je najbolje da ni ne dođete na turnir. Jednostavno je, bez medija ne bismo toliko zarađivali", zaključila je Hantuchova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.