SLOVAČKA - HRVATSKA 0:1

Slovaci: Zaslužili smo tri boda, a nismo uzeli niti jedan. Ovakav poraz boli

Foto: Maksim Konstantinov/Guliver

HRVATSKA je reprezentacija sinoć u Bratislavi pobijedila Slovačku 1:0 golom Marcela Brozovića u 87. minuti i tako ostala na diobi vrha skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. Rusija ima jednak broj bodova i istovjetnu gol-razliku +4, ali uz više postignutih golova.

Slovacima je to bio prvi poraz u pet utakmica, nakon što su u prve četiri ostvarili pobjedu i tri remija. Pobjedom bi sinoć preskočili Hrvatsku na ljestvici, a ovako su na četvrtom mjestu s četiri boda zaostatka za vodećim dvojcem nakon pola kvalifikacija.

Škriniar: Gledatelji mogu biti sretni

"Sve smo dali u ovu utakmicu. Radili smo, radili, ali jedna nesretna situacija dovela je do poraza. Nedostajalo nam je malo sreće. Imao sam šansu na kraju, ali nisam uspio dobro završiti. Vjerujem da će, budemo li ovako igrali, gledatelji biti sretni što idu na naše utakmice", prokomentirao je susret Interov stoper Milan Škriniar.

Hamšik: Boli kad primiš ovako kasni gol

Marek Hamšik istaknuo je da je Slovačka imala 17 udaraca prema golu protivnika iz prvog jakosnog pota te da ju je publika, unatoč porazu, s travnjaka ispratila aplauzom.

"Zadovoljan sam aplauzom, ne i rezultatom. Boli kad primiš gol u završnici, pogotovo nakon ovakve izvedbe, kada smo se uspjeli nositi s Hrvatima u borbenosti, posjedu, ali i brzini", rekao je veznjak Trabzonspora.

Slovački izbornik: Najbolja utakmica pod mojim vodstvom

Izbornik Štefan Tarkovič zahvalio je publici na krasnoj atmosferi, u kojoj je njegova momčad igrala dobro i uzvratila na potpori.

"Stvorili smo više šansi od protivnika koji redovito ide daleko na završnim turnirima. Nažalost, Brozovićeva svjetska klasa je presudila i odlazimo bez boda", rekao je Tarkovič.

"U ovoj je grupi teško stvoriti 6-7 šansi protiv bilo koga i ne sjećam se ovakve naše utakmice. Bila je dosta kaotična jer su igrači toliko željeli pobijediti. Zaslužuju pohvale, usudio bih se reći da je ovo bila najbolja utakmica pod mojim vodstvom. Zaslužili smo tri boda, a nismo uzeli niti jedan", rekao je izbornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.