hr klubovi u europi

Hajduku prijeti razigrani Bambi, ljubimac Grobara

Foto: Guliver Image

HAJDUK u četvrtak u 21 sat na Poljudu dočekuje kazahstanski Tobol u 2. pretkolu Konferencijske lige.

Prva je to Hajdukova europska utakmica nakon ispadanja od Galatasaraya u 3. pretkolu Europa lige prošle sezone. Kazahstanci su potencijalno iznimno neugodan protivnik jer u zadnjih 13 utakmica u svim natjecanjima imaju deset pobjeda i tri remija, a zadnji put su izgubili još u travnju.

U zadnjih šest utakmica zabili su 16 golova i definitivno nisu momčad protiv koje je Hajduk izraziti favorit. Tobolu je do kraja prvenstva ostalo sedam kola i u punoj su natjecateljskoj formi, a u zadnje dvije kup utakmice razigrao im se i Zoran Tošić čiji nadimak je Bambi.

Bivši srpski reprezentativac Tobolu se priključio u travnju u 6. kolu prvenstva nakon odlaska iz Kine i, blago rečeno, nije se naigrao. No, u zadnje dvije utakmice koje je Tobol igrao u kupu nekadašnji miljenik Partizanovih navijača zabio je tri gola i najednom se nametnuo kao najbolje rješenje na desnom krilu.

Prije nego što je došao u Kazahstan, Tošić je nešto više od godinu dana igrao u kineskom klubu Taizhou Yuanda koji se ugasio. Tošić je karijeru započeo u Zrenjaninu odakle je kao 20-godišnjak otišao u Partizan. Dvije godine kasnije prodan je Manchester Unitedu za sedam milijuna eura, ali je na Old Traffordu skupio samo 16 minuta prije nego što je posuđen Kölnu pa prodan CSKA-u iz Moskve.

U Rusiji je od 2010. do 2017. igrao odličan nogomet te je u 241 utakmici zabio 47 golova uz 41 asistenciju da bi se potom vratio u Partizan i onda otišao u Kinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.