TRANSFERI

Hajduk potrošio 500 tisuća eura na igrača kojeg je možda mogao dovesti besplatno

Screenshot: YouTube

TALIJANSKI Palermo sljedeće će sezone igrati Serie D, a novi vlasnik Dario Mirri promijenit će i grb kluba s kojim želi krenuti od nule kako bi ga vratio u Serie A. 

Prošle sezone Palermo je bio drugoligaš, ali je zbog financijskih malverzacija dugogodišnjeg predsjednika Maurizija Zamparinija prvo izbačen u Serie C, a onda nakon žalbe i još jedan razred niže.

Zamparinija se tereti da je preko kluba prao novac, a Palermo dalje nastavlja bez njega. Svi igrači koji su prošle sezone bili u momčadi postali su slobodni. Njih čak 15, među kojima je i Mato Jajalo, a većina je pronašla nove klubove. Uskoro će to učiniti i Ilija Nestorovski koji je također dobio papire, a trebao bi pojačati Tudorov Udinese.

Palermo je zbog svoje situacije ovoga ljeta uspio prodati samo dva igrača jer nitko nije htio platiti igrače za koje su znali da ih kasnije mogu dobiti besplatno. Nitko osim Hajduka i francuskog Amiensa. Splićani su za Josipa Posavca platili 500 tisuća eura, a mogli su ga dobiti besplatno. Ipak, gore su prošli čelnici Amiensa koji su za veznjaka Eddyja Gnoherea platili 2,5 milijuna eura. 

Postoji mogućnost da su Splićani, misleći da bi nakon što Posavcu istekne ugovor mogli dobiti konkurenciju za njegov potpis, odlučili igrati na sigurno i platiti odštetu za igrača. Međutim, dugo se pisalo o tome kako postoji usmeni dogovor između Hajduka i Posavca da ostane na Poljudu pa je malo vjerojatno da bi Posavec u samo mjesec dana tako drastično promijenio svoju odluku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.