TRANSFERI

Hajduk je napustio nakon velike svađe, a sad se vraća kao vođa obrane?

Foto: Profimedia

NAKON što su se Nikola Katić i Ferro vratili s posudbe u Rangers, odnosno Benficu, Hajduk aktivno češlja tržište igrača kako bi što prije pronašao kvalitetne opcije za stopersku poziciju. Kao jedno od imena koje se najviše spominje ovog ljeta, ali i tijekom svakog prijelaznog roka u zadnje dvije godine, kotira Zoran Nižić.

Bivši kapetan Hajduka s Poljuda je otišao 2018. godine nakon velikog sukoba s ljudima u klubu. Podsjećamo, inzistirao je na povećanju plaće, no vodstvo splitskog kluba obećanje nije ispunilo. Situacija je eskalirala, pa je Zoran Nižić - pod izlikom "nisam spreman" - propustio četiri prvenstvene utakmice. S klupskim čelnicima, osim prozivanja, ratovao je i javnim priopćenjima. 

Godinama se priča o povratku, čini se da je došlo vrijeme

Sa sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem nije komunicirao pa je samim time, dok je on bio u klubu s predsjednikom Jasminom Huljajem, bilo nemoguće da se Nižić vrati. Čim su se promijenila imena u vrhu i na klupi Hajduka, krenule su spekulacije o mogućem povratku.

One nikad nisu bile realnije nego što su sada, Nižić je u 33. godini i ima još samo godinu dana ugovora s ruskim klubom. Ta operacija ranije nije bila moguća jer su ga Rusi plaćali 700 tisuća eura po sezoni i Hajduk ima na tom polju nije mogao parirati. 

Od tada se situacija u Hajduku znatno promijenila pa je akvizicija Nižića sada moguća jer Hajduk, osim nezanemarivo visoke plaće za 33-godišnjeg stopera, Nižiću može ponuditi i borbu za titule. To u Rusiji ne može dobiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.