Gvardiol otkrio kako je Guardiola motivirao igrače za utakmicu odluke

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY je pred utakmicu posljednjeg kola ovosezonskog engleskog prvenstva imao prednost od dva boda u odnosu na Arsenal. Obje momčadi pobijedile su u posljednjem kolu i City je osvojio ukupno deseti naslov, ali i šesti trofej u posljednjih sedam sezona. Također, postao je prvi klub koji je četiri godine u nizu osvajao Premier ligu.

City je zadnju ligašku utakmicu sezone igrao protiv West Hama i slavio je 3:1. Branič kluba i hrvatske reprezentacije Joško Gvardiol otkrio je kako je trener momčadi Pep Guardiola motivirao igrače za ključnih 90 minuta. "Bili smo na sastanku. Nismo razgovarali o taktici, samo je stavio video s ovosezonskim utakmicama s postignutim golovima i igrom. On je drugačiji, svi u svlačionici ga vole", rekao je Gvardiol.

Za Gvardiola, kao i za Matea Kovačića, ovo je bila premijerna ligaška titula s Manchester Cityjem. Obojica su stigla prije početka sezone, Gvardiol iz RB Leipziga kao drugi najveći transfer u povijesti kluba (90 milijuna eura, Jack Grealish 117.5) prema Transfermarktu, a Kovačić iz Chelseaja za 29.10 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.