Gonzaga: Nakon pobjede protiv Cro Copa postao sam profesionalac

Foto i video: Dario Dalmacija/Index

NAJJAČA svjetska borilačka promocija UFC stigao je u Hrvatsku na svoj prvi veliki event na ovim prostorima. U nedjelju u ispunjenoj zagrebačkoj Areni borit će se neki od najboljih MMA boraca današnjice, a među njima je i Gabriel Gonzaga, posljednji protivnik hrvatske legende Mirka FIlipovića.

Iskusni Brazilac porazio je Cro Copa još 2007. godine nokautom, a Mirko mu se osvetio prošle godine u svom posljednjem meču prije završetka karijere.

"Nakon borbe i pobjede protiv Cro Copa sam postao sto posto profesionalni borac", rekao je Gonzaga na jučerašnjem druženju s novinarima u Zagrebu. Dodao je da ga je u revanšu jedna pogreška koštala poraza. 

Prije borbe s Mirkom u Poljskoj prošle godine, borio se i sa Stipom Miočićem koji se u svibnju bori za pojas prvaka protiv Gonzaginog sunarodnjaka Fabricija Werduma u Brazilu. Na naše pitanje tko jače udarac, Mirko ili Stipe, odgovorio je: "Drugačiji su borci, s drugačijim načinom borbe. Ali rekao bih da je Cro Cop moćniji, a Stipe više tehnički borac koji ide na bodove. Teško je predvidjeti kako će proći protiv Werduma. Ako se Werdum pripremio na sve načine borbe, onda može pobijediti. Ali ako ostane u stand-upu s Miočićem, Stipe će biti u prednosti".

Na pitanje može li sa 36 godina još dohvatiti pojas prvaka, odgovorio je: "Da. Stvari se u teškoj diviziji brzo mijenjaju. Mark Hunt se nedavno vratio, dok mu nitko nije pokazivao poštovanje, počeo je pobjeđivati i pokazao da ako imate vještinu, možete ići na pojas. Ne zanima me koliko ću se još dugo boriti. Dok se osjećam ugodno u svom tijelu, borit ću se, a kad osjetim da gubim previše borbi, onda ću prestati. Za sada se dobro osjećam".

Gonzaga se u prosincu vratio nakon poraza od Filipovića i upisao pobjedu odlukom sudaca protiv Konstantina Erokhina. U nedjelju se Gonzaga bori protiv Derricka Lewisa, koji je uskočio mjesec dana prije zagrebačkog eventa umjesto ozlijeđenog Magomedova.

31-godišnji Lewis je iskusan borac sa šest borbi u UFC-u i dvije uzastopne pobjede protiv Viktora Pešte i Damiana  Grabowskog u veljači ove godine. Opasan je nokauter koji je u MMA karijeri 13 od svojih 14 pobjeda ostvario nokautom i jednu submissionom. Odluku sudaca dočekao je samo dvaput u ukupno četiri poraza.

"Velik je momak. Bit će teško, ali vjerujem da ga mogu poraziti", rekao je Gonzaga.

U glavnoj borbi večeri bore se legendarni Junior dos Santos i Ben Rothwell, kojeg je Gonzaga već porazio. Pogledajte kako je predvidio tu borbu i što je poručio svom protivniku u Areni.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.