Golijada u Ledenoj: Medvjedi napunili mrežu Capitalsa

HOKEJAŠI Medveščaka napokon su ostvarili uvjerljivu pobjedu na svom terenu protiv nekog austrijskog kluba u 16. kolu EBEL-a. U Ledenoj su sa čak 7:2 potopili Vienna Capitalse ostvarivši petu pobjedu sezone.

"Medvjedi" su već u prvoj trećini došli do visokog vodstva, pa je tako na semaforu stajao rezultat 3:0 za domaće.

Prvi je gol u devetoj minuti zabio Greg Day, dok je za druga dva asistirao Vjačeslavu Truhnom. U drugoj su trećini oba sastava zabila po jedan gol, pa je Medvečšak sačuvao visoku prednost, a strijelac za zagrebački sastav bio je Ryan Kinasewich. U posljednjoj dionici nastavilo se punjenje mreže Capitalsa, pa su se tako u strijelce upisali Frank Banham, Sasha Pokulok i Mislav Blagus.

"Za razliku od prošle utakmice, sada smo iskoristili šanse i zabili smo u pravom trenutku. Išao nam je i powerplay. Na protekloj utakmici ga nismo mogli realizirati. Pod hitno smo trebali zabiti golove. To nije prevelika znanost. U posljednjoj trećini smo napravili još veći pritisak na suparniku. Ponosan sam na dečke", rekao je trener Marty Raymond nakon utakmice.

Rus Vjačeslav Truhno zabio je tri pogotka, a nakon trećeg je njemu u čast s razglasa zasvirala "Kačuša".

"Čuo sam. Čak sam i zaplesao na klupi", rekao je Vjačeslav Truhno osvrnuvši se i na visoku pobjedu: "Znamo da imamo dobru momčad. Ovaj tjedan smo se dobro pripremili za ovaj susret. U proteklim utakmicama nismo igrali onako kako smo željeli. Bolje smo igrali u gostima, nego doma. No, kada je teško, moraš još više raditi i dobre će stvari doći".

"Da bismo bili uspješni, moramo puno raditi. Ako smo dobri u obrani, zabit ćemo golove. Ukoliko želimo dogurati daleko u playoff, moramo igrati naš sistem u obrani i iskoristiti prilike", dodao je Raymond.

Ovom pobjedom Medveščak je skočio s desetog na osmo mjesto na ljestvici, a novu domaću pobjedu tražit će već u nedjelju kada u Zagreb dolazi Alba Volan.

 

EBEL liga, 16. kolo:

Medveščak – Vienna Capitals 7:2

Liwest Linz – Alba Volan 4:1

Znojmo – Olimpija 0:1

Villach – Salzburg 3:4

Graz – Klagenfurt 4:5

Redoslijed: 1. Linz 27 (-1), 2. Klagenfurt 23 (-2), 3. Olimpija 22 (-1), 4. Salzburg 19 (-2), 5. Alba Volan 18 (-1), 6. Vienna Capitals 13 (-1), 7. Znojmo 13 (-2), 8. Medveščak 12 (-2), 9. Graz 12 (-2), 10. Jesenice 11 (-2), 11. Villach 8 (-1)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.