Glavina: U Ukrajini su navijači puno brutalniji

NEKADAŠNJI Dinamov junior nakon šestogodišnje inozemne karijere ponovno je u starom jatu. Denis Glavina prije nekoliko je dana u Plavom salonu najavljen kao veliko pojačanje koje bi trebalo pomoći Modrima u ostvarenju domaćih i europskih ambicija. U intervjuu za službene stranice kluba iznio je svoje prve dojmove u novom/starom klubu.

"Prošlo je šest godina otkako sam otišao. Vratile su mi se sve scene iz prošlosti, moji odlasci na treninge dok sam još bio tinejdžer, rute po kojima sam se kretao, Borongaj i cijela okolica stadiona... Slike su ispred mene i zapravo se osjećam kao da nikada odavde nisam ni otišao. Godi mi cijela atmosfera koja me dočekala. Naposljetku, ovo je ipak moj dom i predivan je osjećaj vratiti se ovdje", započeo je Glavina dodavši da su ga igrači jako dobro primili.

"Primili su me toliko dobro da sam iznenađen. Naravno, ugodno. Očekivao sam da će me prihvatiti, međutim ovo na što sam naišao nadmašilo je sva moja očekivanja."

Iako se kaže da su hrvatski navijači zahtjevni, Glavina tvrdi da nisu niti upola brutalni kao oni u Ukrajini gdje je donedavno zarađivao plaću.

"Velike su razlike između atmosfere u Ukrajini i ovdje kod nas. Ondje su, recimo, navijači puno brutalniji. Kad momčad pobjeđuje, sve je dobro, ali kad završi utakmicu čak i s neriješenim rezultatom, krenu drvljem i kamenjem na klub. Kod nas su isto temperamentni, no ipak nema takvih krajnosti, ako ih gledamo u globalu. Velik broj njih ondje čak i ne dolaze pratiti utakmicu, već na stadione dolaze u svakojakim stanjima i remete pravu nogometnu atmosferu."

"Želim opravdati povjerenje"


S Jurčićem je vrlo brzo našao zajednički jezik, a njegov mu način rada odgovara.

"Svaki trener ima svoju metodu rada, međutim moram priznati da velik broj njih obilježavaju prilično monotoni treninzi. Stoga je i ovaj Jurčićev način rada pravo osvježenje, kako za ostale igrače, tako i za mene. Atmosfera je odlična, a i to je dobar način rada za mlade igrače.

U Dinamo očekuje dodatni korak naprijed u karijeri, međutim kaže kako je u ovom trenutku najbitnije strpljenje jer je momčad poprilično mlada.

"Očekujem dobre igre najprije od sebe, jer želim opravdati povjerenje koje mi je klub pokazao. Naravno, želim da se cjelokupna igra momčadi još više isprofilira, da bude centrašuteva, da se naše napadače još više "nahrani“ loptama, da one budu prave i da povećamo broj golova na utakmicama. Naravno, sve je to i sada zadovoljavajuće. Nije tragedija ako igraču trebaju 3, 4 lopte da bi zabio gol, jer rijetki su oni koji zabiju od prve. S druge strane, ako želimo podići momčad na viši nivo, i tu treba vremena i puno strpljenja, posebno zato jer je trenutačno imamo mladu momčad, uz nekoliko odličnih i iskusnih igrača. Kad sve to zaokružimo, ne sumnjam u uspjeh, no ti veliku ulogu igraju i vrijeme i strpljenje."

"Reprezentacija je velika čast"


Ipak, utakmica s Pjunikom nije bila ogledni primjer. Moglo se i bolje...

"Dečki su se dobro držali prvih 45 minuta i vršili pritisak na protivnika. Na pad tempa mislim da je u velikoj mjeri utjecala i velika vrućina koja ondje vlada. No, igra nikako nije bila loša, naprotiv. Kao što sam rekao, golovi će također doći i vjerujem u naše uspjehe na sljedećim utakmicama."

Glavina se trenutačno ne opterećuje eventualnim pozivom u reprezentaciju, kaže da mu je u ovom trenutku najbitnije što bolje igrati i ustaliti se u momčadi.

"Naravno da bi mi bila velika čast, kao i svakome igraču, igrati kao reprezentativac. Naravno, prije toga se i ovdje trebam pokazati, igrati što bolje... A nakon toga, ako netko to prepozna, još bolje. Sve će se već dogoditi samo po sebi. Dobra igra je zasad moja jedina želja i zadatak."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.