Geoff Hurst: Scholes je genijalan, Capello ga mora zvati na SP

SIR Geoff Hurst jedini je nogometaš u povijesti koji je u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva postigao tri pogotka, kao što se dogodilo 1966. godine.

Tada, u finalu odigranom na Wembleyju, Engleska je pobijedila Njemačku 4:2, a Hurst je obilježio i taj finale, uključujući i jedan od pogodaka koji ostaje jedan od najvećih misterija sa svjetskih prvenstava. Do danas traju dileme je li lopta prešla zamišljenu vratarsku liniju ili nije.

Čak 44 godine kasnije Engleska i dalje ima samo jedan, taj naslov svjetskih prvaka, a uoči prvenstva u Južnoafričkoj Republici Hurst zbori:

"Možda nekom zvuči čudno, ali sigurno bih na Svjetsko prvenstvo pozvao Paula Scholesa. Žao mi je što je označio kraj reprezentativne karijere, ali da sam u toj poziciji, borio bih se da promijeni tu odluku", rekao je Hurst i nastavio:

"Gledao sam sve zadnje utakmice Manchester Uniteda i vidio sam fantastičnog Scholesa. Bilo je upitno koliko je fizički spreman, i sam je govorio da ne može više igrati na nekadašnjoj razini, ali ja sam u tim utakmicama na djelu vidio svu njegovu genijalnost. I po meni nije izgubio niti malo na svojoj agresivnosti i snazi. Scholes je nogometaš koji je uvijek bio ključan za svoje momčadi te i dalje može biti takav."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.