LIGE PETICE

GENOA - ROMA 1:1 Rimljani ostali bez pobjede u nadoknadi pa preživjeli penal

Foto: Getty Images / Guliver Image

ATALANTA zadovoljno trlja ruke jer sada ima tri boda više od Rome u borbi za Ligu prvaka nakon njenog remija 1:1 kod Genoe u 35. kolu Serie A. Teško gostovanje u Liguriji za Rimljane otključao je u 82. minuti El Shaarawy, koji je poslije ubačaja s desne strane dočekao loptu na drugoj stativi i pogodio suprotni kut za veliko i važno vodstvo.

>>> LAZIO - ATALANTA 1:3 Pašalić i društvo napravili veliki korak prema Ligi prvaka

>>> Tudor dobio veliki udarac u borbi za opstanak u Serie A

Činilo se da će gosti slaviti i nastaviti mrtvu trku s Atalantom za Ligu prvaka, sve do sudačke nadoknade. 

Genoa je dočekala korner s desne strane, Veloso je ubacio, a Romero sjajno nadskočio obranu Rome i pogodio za 1:1. Time je domaćin sačuvao četiri boda više u odnosu na Empoli u borbi za opstanak, a u 96. je mogao i do čudesnog preokreta. 

Sanabria je stigao prvi do lopte, nakon čega ga je srušio golman Mirante, a sudac pokazao na bijelu točku. Napadač Genoe preuzeo je odgovornost i želio zabiti iz penala koji je sam iznudio za veliku pobjedu, ali ga je Mirante pročitao i obranio njegov udarac u desnu stranu. Time je Roma na kraju sretno uspjela sačuvati bod iako je sve do nadoknade imala tri boda u džepu.

Mirante je skinuo penal nakon pune tri godine i spasio Romu. 

Pored spomenute Atalante, koja je sve bliže povijesnom plasmanu u Ligu prvaka, remi iz Genove obradovao je i Milan. Rossoneri svoju utakmicu 35. kola igraju u ponedjeljak (20:30) protiv Bologne na San Siru i u slučaju pobjede bi se izjednačili s Romom na petom mjestu, s tim što su bolji od nje u međusobnom duelu (2:1, 1:1) te bi čekali poraz Atalante do kraja od koje su također bolji u direktnim dvobojima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.