koronavirus u sportu

Gazzetta: Predivni dalmatinski otok utočište je južnoameričkim zvijezdama

Foto: REUTERS/David Klein

ČETIRI argentinske zvijezde iz premierligaških klubova prouzročile su veliku aferu u derbiju kvalifikacija za SP.

Nekoliko minuta nakon početka utakmice Brazila i Argentine u Recifeu meč je prekinut jer su četvorica argentinskih nogometaša prekršila pravilo o karanteni. 

Budući da je delta varijanta koronavirusa raširena u Velikoj Britaniji, svatko tko u Brazil dolazi iz Britanije mora provesti 14 dana u karanteni.

Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Cristian Romero i Giovani Lo Celso, igrači Aston Ville i Tottenhama, to nisu napravili.

Zbog toga je brazilski zdravstveni regulator odlučio prekinuti utakmicu i potjerati ih iz zemlje.

Ova četiri igrača su nakon izgona iz Brazila došla u Hrvatsku, gdje će provesti desetak dana, nakon čega će se vratiti u Englesku. 

Oni su po ulasku u Hrvatsku morali pokazati negativan test na koronavirus i nisu morali u samoizolaciju. Ulaskom u Veliku Britaniju po povratku iz Južne Amerike morali bi deset dana biti u izolaciji.

Ovako će argentinske zvijezde Premiershipa u Hrvatskoj provesti desetak dana i onda se vratiti u Englesku bez odlaska u izolaciju.

Navedena četvorka će, dakle, dolaskom u Hrvatsku izbjeći karantenu u Engleskoj, ali i propustiti utakmice svojih klubova sljedećeg vikenda, kada Villa gostuje kod Chelseaja, a Tottenham kod Crystal Palacea.

Argentinski Ole piše da je zato Tottenham u Hrvatsku poslao kondicijskog trenera kako Lo Celso i Romero ne bi izgubili na spremnosti tijekom egzila u našoj zemlji. Dodaju da će Aston Villa napraviti isto za Martineza i Buendiju.

La Gazzetta dello Sport pak otkriva: "Posljednji dio ove velike južnoameričke telenovele odvija se na Hvaru, predivnom otoku u Dalmaciji. Ondje su se zvijezde Tottenhama i Aston Ville došle pripremati, ali i uživati prije povratka na terene Premiershipa.

Krasni Hvar svakako je bolja od druge opcije koja im se nudila, a to je izravni povratak iz Brazila u Englesku te dvotjedni boravak u zaključanim sobama covid-hotela, bez mogućnosti treniranja. Argentincima će se ondje pridružiti još jedan as iz Premier League, Davinson Sanchez, Kolumbijac koji igra za Tottenham."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.