TRANSFERI

Gazzetta: Juventus slavi. Otišao promašaj od 53 tisuće eura po minuti

Foto: Profimedia

"PA-PA, RAMSEY, Juventus si koštao 8800 eura po minuti ukupno te čak 53.571 euro po minuti ove sezone", piše Gazzetta dello Sport povodom odlaska Aarona Ramseyja (31) na posudbu u Glasgow Rangers do kraja sezone. Međutim, dodaje: "Juventus će i tijekom posudbe plaćati dio od njegovih primanja, koja godišnje fiksno iznose 7 milijuna eura, pa se nada da će ovaj privremeni rastanak na ljeto prerasti u 'Zbogom', jer Ramsey ima ugovor do lipnja 2023., a Rangersi opciju da ga otkupe za 6 milijuna eura."

"Sve je bilo jasno od početka. Došao je pet mjeseci nakon potpisa jer je bio ozlijeđen"

Gazzetta podsjeća kako je veznjak koji je od ljeta 2019. do sada odigrao samo 76 utakmica za Juventus došao u klub: "Trebalo je biti jasno da će biti po onoj da se po jutru dan poznaje jer Ramsey je za Juventus potpisao u veljači, ali je u Torino došao tek pet mjeseci kasnije. Toliko mu je trajao oporavak od ozljede lijevog koljena.

Međutim, bilo je jasno da je sklon ozljedama jer tijekom pet godina u Arsenalu nikada nije propustio manje od 10 utakmica po sezoni. Ipak, Fabio Paratici doveo ga je jer je bio slobodan igrač, bez odštete. Juventus je tako angažirao Pirla, Pogbu, Alvesa, Khediru, ali Ramsey nikako ne spada ovo društvo.

"Juventini njegov odlazak slave kao Vlahovićev dolazak"

Jasno je to nakon njegove dvije i pol godine u Juventusu, čiji navijači sada Ramseyjev odlazak slave gotovo kao Vlahovićev dolazak." Talijani su izračunali razmjere Juventusovog financijskog debakla s Ramseyjem s obzirom na njegovu minutažu: "Ukupno je odigrao 3043 minute, od čega ove sezone ukupno samo 112 minuta.

Zadnji nastup bio mu je prije četiri mjeseca, i to šest minuta protiv Zenita u Ligi prvaka. Zbog ozljeda je propustio čak 38 utakmica, a kada je igrao, bilo je očito da ima fizičkih problema. Jedina njegova utakmica za pamćenje bila je ona u prvoj sezoni, kada je postigao i namjestio po jedan gol u pobjedi nad Interom, ključnoj za osvajanje Scudetta. To je puno premalo kada znamo da je s bonusima godišnje zarađivao preko 8 milijuna eura. Juventus je Ramsey ukupno koštao čak 26.4 milijuna eura", piše Gazzetta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.