TRANSFERI

Gazzetta dello Sport: Mandžukić je savršen Hrvat

Foto: EPA

DOLAZAK Marija Mandžukića (34) u Milan među prvima je pohvalio legendarni Massimo Ambrosini. Proslavljeni kapetan Rossonera smatra kako će hrvatski centarfor biti od velike koristi klubu u borbi za vrh Serie A, a na istom tragu je i Gazzetta dello Sport.

Talijani su Mandžukiću posvetili veliki tekst uz brojne komplimente.

"Mandžukić je savršen Hrvat. Radišan, pošten i ponizan čovjek koji je u karijeri napravio puno toga kako bi uspio", piše novinarka Alessandra Bocci.

Gazzetta: Mandžukić ima karizmu i potrebnu snagu

Bocci potom nastavlja:

"Zlatan je Mandžukićev idol i Mario ga maksimalno poštuje. Obojica su pobjednici, Mandžukić, baš kao i Ibra, nikada ne odustaje i bori se do posljednje sekunde utakmice. Nema ga previše u medijima, ali uživa veliko i zasluženo poštovanje."

Objašnjava se potom gdje bi Mandžukić trebao zauzeti svoje mjesto u momčadi Stefana Piolija.

"U novom Milanu on neće morati biti iscrpljivan kao svojedobno u Allegrijevom Juventusu gdje je znao igrati i beka. Mandžukić može taktički ući u sastav sa Zlatanom, ali i, što je još važnije, zamijeniti bilo koga od Milanovih ofenzivaca. Ima karizmu, potrebnu snagu, ali i iskustvo u talijanskom nogometu. Istina, nije igrao od ožujka prošle godine, a u Europi ga nema otprije dvije zime, ali ne sumnjamo da će odmah pokazati zašto je doveden."

Potpisuje do kraja sezone

Potpisat će ugovor vrijedan 1.8 milijuna eura do kraja sezone uz opciju produljenja na još jednu cijelu sezonu za 3.6 milijuna eura.

Hoće li do produženja doći, ovisi o tome hoće li ispuniti ugovorom propisane uvjete za produljenje ugovora, a to su zasad nepoznat broj nastupa i plasman momčadi u Ligu prvaka. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.