Gazzetta: Brozović će se teško vratiti u svoju udobnu direktorsku stolicu

Foto: EPA

MARCELO BROZOVIĆ je 25. rujna u 18. minuti zbog ozljede napustio utakmicu Lige nacija između Hrvatske i Austrije, u kojoj je momčad izbornika Zlatka Dalića pobijedila 3:1 te osvojila prvo mjesto u skupini i plasman na Final Four. Strahovalo se da bi to moglo ugroziti Brozovićeve šanse za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje započinje krajem studenoga.

No oporavak dobro prolazi. Talijanska La Gazzetta navodi kako se Brozović planira vratiti na teren prije Svjetskog prvenstva. Hrvatski veznjak oporavlja se u rekordnom roku, pišu Talijani, a mogao u sastavu bi se mogao naći već u subotu protiv Sampdorije ili sljedećeg tjedna u Ligi prvaka protiv Bayerna.

Calhanoglu igra dobro na njegovoj poziciji

Njegovo zdravlje, očito, više nije problem za Inter. No za Brozovića bi problem mogao biti povratak u prvi sastav. Naime, trener Simone Inzaghi našao je iznenađujuće rješenje za poziciju zadnjeg veznog, na kojoj je Brozović dosad bio neprikosnoven.

Hakan Calhanoglu, bivši veznjak Milana koji je postao omražen transferom u Inter, igra na poziciji registe i svoj posao odrađuje sasvim dobro. Mnogi su nogometni analitičari u Italiji iznenađeni njegovom tranzicijom jer njegova je idealna pozicija bila ona ofenzivnog veznog, a znao je igrati i na polušpici te na krilu.

"Brozović se oporavlja u rekordnom roku, no mogao bi mu biti problem smjestiti se u svoju staru, udobnu direktorsku fotelju", navodi La Gazzetta. Što se hrvatske reprezentacije tiče, Brozović je gotovo sigurno prvi izbor Zlatka Dalića na poziciji zadnjeg veznog.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.