Gaudio i Tomić na Zagreb Openu

TURNIR koji će ove godine proslaviti petnaestu godinu života, dobio je dva velika i zanimljiva pojačanja. Nakon što su pozivnice za Zagreb Open dobili Antonio Veić, 210. na ATP rang-listi, te Nikola Mektić, 299., posljednje dvije su dobili Argentinac Gaston Gaudio i Australac Bernard Tomić, što će vrlo dobar Challenger učiniti još boljim.

Gaudio je posebno zanimljiv. 31-godišnji Argentinac bio je 2005. peti tenisač svijeta. U vrlo zapaženoj karijeri osvojio je 8 turnira i još 8 puta bio finalist. No, ono što Gaudija izdvaja iz kategorije odličnih u onu nešto veću skupinu je podatak da je Gaudio 2004. bio pobjednik Roland Garrosa. U finalu je u pet setova, 8:6 peti, svladao sunarodnjaka Guillerma Coriju, nakon što je izgubio prva dva.

Sedamnaestogodišnji Bernard Tomić je također vrlo zanimljiv tenisač. Iako u odnosu na očekivanja optimista nije, još nije ostvario ono što su od njega očekivali, bili su previše nestrpljivi. Iako je 295. na svijetu, stotinjak mjesta slabiji od naj, naj renkinga, Australac hrvatskog podrijetla je sa 15 godina bio najbolji junior svijeta. Bio je također najmlađi Australac svih vremena koji je odigrao 'živu utakmicu' za svoju zemlju u Davis Cupu. Tomić je na ovogodišnjem Australian Openu odveo Marina Čilića do pet setova nakon što je dobio dva od prva tri.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.