LIGE PETICE

"Gascoigne mi se posrao u čarape mog prvog dana u Rangersima"

Foto: Gulliver / Getty Images

GENNARO GATTUSO u Glasgow Rangerse došao je kao tinejdžer 1997. i tamo je proveo samo jednu godinu. Međutim, jedan od najvećih nogometnih fajtera nebrojeno puta je ponovio da ga je taj kratki staž u Škotskoj učinio muškarcem i profesionalnim nogometašem.

"Živeći u žestokom, zajebanom Glasgowu i igrajući nogomet britanskim stilom, koji obožavam jer se tamo 90 minuta trči i bori kao muškarac, dok u Italiji većina nogometaša kmeči sucima poput curica, shvatio sam da sam ja zapravo Škot slučajno rođen u Kalabriji", objasnio je borac s vrelog talijanskog juga kako se sjajno snašao na sjeveru kontinenta.

Doček u Rangersima mu je bio takav da se 19-godišnji Gattuso nakon njega mogao ili slomiti ili očeličiti: "Nakon prvog treninga u novom klubu izašao sam ispod tuša i osjetio grozan smrad, cijela svlačionica je zaudarala po izmetu. Kada sam došao do svog ormarića, vidio sam i zašto. Čarape su mi bile pune govana, a zluradi smijeh susjeda u svlačionici otkrio je i tko se u njih olakšao. Bio je to Paul Gascoigne."

Legendarni klaun engleskog i svjetskog nogometa je osim toga ponudio i da će biti prevoditelj mladom Talijanu. Gattuso, naime, nije govorio engleski, a Gazza je igrajući za Lazio naučio talijanski. Naravno, to je radio tako da je Gattusu davao potpuno suprotne upute od onih koje mu je upućivao trener Walter Smith.

Međutim, Gascoigne se pokazao i u potpuno drugom svjetlu, otkrio je Gattuso godinama kasnije: "Kao tinejdžer i nedokazani igrač imao sam najmanju plaću u Rangersima i nisam si mogao priuštiti finu odjeću za službene prilike. Zato je jednog dana Gazza došao do mene i rekao da me vodi u najfiniji krojački salon u Glasgowu koji je partner Rangersa, kako bi mi tamo sašili klupska odijela po mjeri. S obzirom na to da je klub plaćao, izabrao sam ih nekoliko i konačni račun bio je ogroman, 10 tisuća funti. Gascoigne je na to pukao od smijeha i rekao kako mi je lagao, da klub nema nikakav ugovor s ovim fancy mjestom, ali je odmah nakon toga posegnuo u džep i sam platio sva moja nova fina i skupa odijela."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.