G2 Esports i Luka "PerkZ" Perković pošteno su se namučili za polufinale EU LCS-a

FOTO: LoL Esports/Flickr

Odigrani su četvrtfinalni mečevi najprestižnijeg europskog natjecanja u League of Legendsu. Nakon što su sinoć Misfits Gaming pomeli Unicorns of Love, G2 Esports je teškom mukom savladao Splyce i prošao u polufinale. 

>> Prekinut nevjerojatan niz Luke "PerkZa" Perkovića i njegovog G2 Esportsa
 
>>Team SoloMid najbolji je američki tim u League of Legendsu
 
Cijelu seriju Luka "PerkZ" Perković okarakterizirao je kao jednu od najgorih u njegovoj karijeri. Nije bio problem samo u njemu. G2 Esports više ne djeluje dominantno kao proteklih godina. Tim koji je osvojio sve europske titule otkad se natječu u EU LCS-u ove sezone ne izgleda najbolje, a to se vidjelo i u večerašnjem meču.
 
G2 Esports je trebao čak pet mečeva kako bi izbacio Splyce. Iako se radi o vrlo dobroj ekipi PerkZ i društvo su bili veliki favoriti, a to su uspjeli opravdavati tek u odlučujućim trenutcima. Već je prvi meč pokazao kakvu seriju možemo očekivati. Splyce je vodio prvih 26 minuta nakon čega je G2 Esports preokrenuo u svoju korist, ali Splyce se uspijeva vratiti nakon 11 tisuća golda zaostatka i pobijediti. 
 

 
U idućem meču se G2 Esports odlično prilagođava, PerkZ dobiva LeBlanc i bez većih problema odnose pobjedu i izjednačavaju seriju. Međutim, treća partija ponovo kreće loše za Kraljeve Europe. Ipak, zbog timske kompozicije koja bolje funkcionira kasnije u meču uspijevaju pobijediti nakon što su gubili prvih pola sata. 
 
Na meč od pobijede G2 Esports ponovo igra loše. PerkZ je na Corkiju i u tim trenutcima, najlošiji je igrač u svom timu. Ovoga puta, Splyce je također odabrao heroje koji odlično funkcioniraju kasnije u meču. Cijelu partiju Splyce je polako gradio svoju prednost da bi sve prelomio odličan Sencuxov Shockwave u 44. minuti. 
 
Odlučujući meč G2 Esports je barem nakratko podsjetio zašto su Kraljevi Europe. Mithy i PerkZ pokazali su zašto su jedni od najboljih igrača na svijetu i s nekoliko su nevjerojatnih poteza prelomili meč u svoju korist. Flankovi s Alistarom i Cassiopeiom u ključnim trenutcima napravili su razliku između G2 Esportsa i Splycea. Možda se radi o iskustvu, možda o zvijezdama u timu, ali nitko ne može osporiti da G2 nije zasluženo pobijedio.
 

 
Polufinalni mečevi igraju se idućeg vikenda, Fnatic će igrati protiv Misfitsa i glavni su favoriti za osvajanje EU LCS-a. PerkZa i G2 Esports očekuje H2K, ako žele pobijediti očekuje ih puno posla u narednim danima.
 
Dobra vijest je da G2 Esports ima odlične šanse da se plasira na World Championship, na kojem su SK Telecom T1 i Team SoloMid već osigurali svoje mjesto. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.