Francuzi nakon Tudorovog debakla: Sramota!

Foto: EPA

MARSEILLE je u četvrtfinalu kupa Francuske kod kuće na penale ispao od drugoligaša Annecyja. Utakmica je u regularnom vremenu završila 2:2, nakon čega je momčad trenera Igora Tudora, koja je prema kladionicama bila veliki favorit, izgubila u raspucavanju. Ključni udarac promašio je Leonardo Balerdi u osmoj seriji.

Francuski mediji koji pobliže prate Marseille ističu težinu ispadanja Tudorovog sastava. "Sramota", piše na naslovnici La Provencea, koji naglašava loš nastup Balerdija. Osim što je promašio ključni udarac u penalima, dvaput je loše reagirao kod suparničkih pogodaka, koje su postigli Moise Sahi Dion u 53. i Kevin Mouanga u 59. minuti. Marseille je poveo u 29. golom Jordana Veretouta, a drugi strijelac bio je Francois Mughe u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Tudor je prošao PSG pa ispao od drugoligaša

Lokalni La Phoceen je poraz Marseillea opisao kao "pakao" i "najgore poniženje", a Le Marseillaise piše o "velikom razočaranju". L'Equipe je naslovnicu posvetio Justu Fontaineu, rekorderu svjetskih prvenstava koji je preminuo u 89. godini. Uz to, cijenjeni francuski medij ističe "herojski Annecy" i dodaje kako je "Marseille pao na dno".

Podsjetimo, Marseille je u ranijoj fazi kupa Francuske, odnosno u osmini finala, izbacio PSG. Prema svemu je ovo trebao biti lakši suparnik za Tudorove igrače. Međutim, ispali su, i to nakon uvjerljivog prošlotjednog prvenstvenog poraza od PSG-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.