Francuski stručnjaci o Tudoru: Njegovo vođenje dovelo je do eksplozije među igračima

Foto: EPA

TRENER Igor Tudor zbog nezalaganja nije poveo Dimitrija Payeta i Nunu Tavaresa na utakmicu 36. kola francuskog prvenstva, koju je Marseille izgubio 1:2 od Lillea. Bivši francuski nogometaši, danas stručni komentatori, Jerome Rothen (45) i Eric Di Meco za RMC govorili su o Tudorovom strogom pristupu radu.

"Ne želim Tudoru skinuti glavu jer treba istaknuti i pozitivne stvari koje je napravio tijekom sezone i kako se prilagodio. No ta prilagodba nije bila dovoljna. Problem je u tome što je njegovo strogo upravljanje tijekom sezone dovelo do eksplozije među igračima, a rezultati su slabiji u posljednje vrijeme.

Nekim je igračima bilo teško zbog njegovih metoda. Imao je previše sukoba. Trebao se drugačije odnositi prema nekima. Iduće sezone mora opustiti svoje metode. No zaslužio je ostati u klubu. Završit će treći u prvenstvu. Sezona je mogla biti vrlo dobra. Ovako je prosječna", smatra Rothen.

"Ultrastrogost ponekad nije dobra"

"Na kraju se čini kako je Tudorovo vodstvo bilo promašeno. Mlad je trener koji mora napredovati. Njegovo vođenje igrača spriječilo ga je pri korištenju punog potencijala nekih igrača. Ultrastrogost ponekad nije dobra", smatra Di Meco.

Marseille se dva kola prije kraja Ligue 1 nalazi na trećem mjestu sa 73 boda, pet manje od drugog Lensa, dok je PSG vodeći s 84 boda te će ponovno osvojiti naslov prvaka. Tudorova momčad do kraja sezone igra protiv 14. Bresta i 19. Ajaccia. Lens protiv Ajaccia može osigurati drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka, dok bi Marseille trećim mjestom morao u kvalifikacije za LP.

Di Meco i Rothen su bivši francuski reprezentativci

Di Mecova karijera braniča trajala je od početka osamdesetih do kraja devedesetih. Većinu igračkih godina proveo je u Marseilleu, dok je za francusku reprezentaciju upisao 23 nastupa. Rothen je profesionalno počeo igrati sredinom devedesetih, a bio je član Monaca, PSG-a, Glasgow Rangersa i drugih klubova. Umirovio se 2013. godine s 13 nastupa i jednim golom za Francusku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.