FOTO Francuski gimnastičar ustao dan nakon operacije dvostrukog prijeloma noge

Foto: Getty Images / Guliver Image

KADROVI užasavajućeg dvostrukog prijeloma noge Samira Aita Saida po neugodnom doskoku na Olimpijskim igrama u Riju šokirali su svjetsku javnost, a novi šok u režiji francuskog gimnastičara čekala je dan i pol.

Naime, nešto više od 24 sata po operaciji, učinio je prvi korak ka svom oporavku, doslovno. Nogu je slomio u subotu uvečer, a već u ponedjeljak ustao je i veselo pozirao fotografima. Doduše, učinio je to uz pomoć Zimmerovog okvira i s gipsom na potkoljenici, ali rehabilitacija u bolnici Vitoria Barra u Riju započela je obećavajuće.

U bolnici ga je posjetio Bruno Grandi, predsjednik Međunarodne gimnastičke federacije, te mu poželio brz oporavak.

Operirali ga u subotu uvečer

Samo nekoliko sati po ozljedi, Said je završio na bolničkom stolu kako bi mu zaliječili tibiju, koju je slomio po doskoku. No do tad fotografije njegove polomljene potkoljenice, koja se zaokrenula za gotovo 90 stupnjeva, već su obišle svijet.

Prve riječi po operaciji, unatoč svim svojim nedaćama, uputio je svojim kolegama iz francuske gimnastičke reprezentacije.

"Ponosan sam na njih, zadržali su mirnoću nakon moje teške ozljede, siguran sam da im je bilo teško. BIli su pravi ratnici, svaka čast dečki, budite jaki, uz vas sam do kraja," nesebično je istaknuo Said.

 


"Napast ću zlato ponovno za četiri godine"

Iako će teška ozljeda usporiti njegov sportski put, neće odustati od svog sna. Naprotiv, planira se već u Riju vratiti u dvoranu kao gledatelj i potom za četiri godine u Tokiju napasti zlatnu medalju.

"Vjerujte mi to je moguće, čim se oporavim vratit ću se treninzima i napasti zlato na idućim igrama."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.