Foto: Cedevita vrhunskom partijom protiv Chalona izborila Eurokup

PRED oko tri tisuće gledatelja, u Košarkaškom centru Dražen Petrović, Cedevita je u vrlo dinamičnoj i napetoj utakmici protiv francuskog Chalona nadoknadila pet koševa minusa iz prve utakmice.

Momčad Dražena Anzulovića slavila je rezultatom 84:69, a najefikasniji u redovima Cedevite bio je Dontaye Draper, koji je predvodio zagrebačku momčad sa 18 koševa, 5 skokova i 10 asistencija. Marino Baždarić dodao je 12 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Kod gostiju je odskakao Blake Schilb s 21 košem.

U izjednačenoj utakmici gosti su nekoliko puta lovili rezultat, a čak su i poveli u trećoj četvrtini, nakon što je Cedevita ispustila vodstvo koje je stekla početkom drugog poluvremena. Naime, Zulina momčad vodila je sa 40:30, a veliki obrat se dogodio četiri minute prije isteka treće četvrtine kada je Chalon minimalno vodio.

U tom trenutku stvari nisu izgledale dobro Cedevitu, međutim tada na scenu stupaju Donataye Draper i Ivan Opačak koji serijom 11:2 odvode Cedevitu u vodstvo 69:56.

Chalon se do kraja susreta nije uspio vratiti u utakmicu, a rezultat se zaustavio na 84:69, čime je Cedevita uvjerljivo nadoknadila pet koševa minusa iz prve utakmice.

Podsjećamo, u Francuskoj su gubili u 33. minuti s 22 koša razlike, ali u infarktnoj završnici Cedevita uspijeva smanjiti rezultat na samo pet razlike čime su odradili veliki dio posla za uzvrat koji ih je čekao u Zagrebu.

Ovom pobjedom Cedevita je izborila nastup u Eurokupu, natjecanju u kojem je prošle sezone dogurala do Final Foura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.