Ferguson: Vidić je bio sjajan u svakom pogledu

ALEX FERGUSON, trener Manchester Uniteda, proslavio je sa svojom momčadi novi uspjeh. U derbi utakmici 31. kola Manchester United je pobijedio Liverpool 2:1.

> Park vratio Manchester na vrh Premiershipa, Liverpool sve dalje od Lige prvaka

Time je Manchester United ostao na dva boda prednosti u odnosu na Arsenal, dok od Chelseaja imaju pet više, s tim da sastav sa Stamford Bridgea ima dvije odigrane utakmice manje.

"Ovo definitivno nije mogla biti utakmica u kojoj se može uživati dok je gledate na televiziji i ispijate svoju šalicu čaja. No, bitno je da smo pobijedili", rekao je Ferguson i potom se okrenuo kritiziranju suca, te hvaljenju ponajprije svog obrambenog igrača Nemanje Vidića.

"Mascherano je valjda zaslužio crveni karton kod prekršaja za jedanaesterac. Bila je to gol prilika i zbog toga se vadi crveni karton. Vidić? Bio je sjajan u svakom pogledu. Njegove dobre igre, kao i Rija Ferdinanda, su uvijek bile uvjet uspjeha mog kluba. Inače, Liverpool nas je dobro zaustavio u mnogim segmentima igre, ovo nije bila laka utakmica za nas."

Benitez: Penal nas je presjekao

Menadžer Liverpoola Rafael Benitez nije bio razočaran igrom njegovih igrača.

Liverpool je poveo već u 5. minuti pogotkom Torresa, a strijelci za domaćina bili su Rooney u 12. minuti i Park u 60. Rooneyu je vratar ''Redsa'' Pepe Reina obranio penal, ali je najbolji strijelac Premiershipa (26 golova) odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Park je, pak, poentirao glavom za konačnih 2:1, a u završnici Torres i Benayoun nisu iskoristili dobre prilike iz iste akcije za izjednačenje.

"Utakmica je bila vrlo izjednačena, prava je šteta da Fernando Torres i Benayoun nisu zabili gol za izjednačenje. Nismo stvarali baš puno prilika, ali, u ovakvim utakmicama i sitni detalji mogu napraviti veliku razliku. Mi smo dobro startali, ali ja imam osjećaj da je Rooneyjev gol stigao i prerano za nas. Penal za Manchester je definitivno preokrenuo utakmicu. Mi smo igrali dobro i bili smo puni samopouzdanja, a onda nas je taj penal presjekao. Tražio sam odmah s klupe da mi pokažu snimku Mascheranovog prekršaja. Nakon što sam odgledao snimku, još uvijek nisam siguran da li je prekršaj bio u kaznenom prostoru ili izvan njega. U svakom slučaju, to je bila jako razočaravajuća situacija za nas", izjavio je Benitez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.